Μέγκαν Γκούσταφσον: Από τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο για την ομάδα της Καλτσίδου (vids)

Μέγκαν Γκούσταφσον

i

© Intime

Μέγκαν Γκούσταφσον: Από τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο για την ομάδα της Καλτσίδου (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:58 - 19.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 19.08.2023

Την απόκτηση της 27χρονης Αμερικανίδας Μέγκαν Γκούσταφσον, η οποία πέρσι πρωταγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό, ανακοίνωσαν οι Λόντον Λάιονς. Πρόκειται για την αγγλική ομάδα, την οποία έχει αναλάβει η κόουτς Στέλλα Καλτσίδου.

Πέρασε την περασμένη αγωνιστική περίοδο στον Πειραιά. Με τον Ολυμπιακό η Μέγκαν Γκούσταφσον κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ συμμετείχε και στην Euroleague

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν κατάφερε -παρά την σπουδαία συνεισφορά της- να κάνει ανταγωνιστικές τις «ερυθρόλευκες» παρόλα αυτά άφησε το στίγμα της σε ολόκληρη την Ήπειρο. Πλέον, η Αμερικανίδα θα συνεχίσει την καριέρα της στους Λόντον Λάιονς, την ομάδα του Λονδίνου που αγωνιστικά διαχειρίζεται η προπονήτρια Στέλλα Καλτσίδου

Η 27χρονη φόργουορντ/σέντερ πέρσι στην Euroleague κατέγραψε στην στατιστική της 22,6 πόντους και 9,4 ριμπάουντ. Αποτέλεσε μία από τις καλύτερες παίκτριες σε ολόκληρη τη διοργάνωση και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και την επόμενη χρονιά σεζόν, με την νέα της ομάδα. 

H Καλτσίδου την παρακολούθησε αναλυτικά σε όλη της την πορεία και αποτέλεσε την βασική της επιλογή στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Από το 2019 η Θεσσαλονικιά κόουτς, πρώην διεθνής αθλήτρια και τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας, δύο με τις Εσπερίδες (2006, 2008) και άλλες τόσες με τον Ολυμπιακό (2017, 2018), ασχολείται με την προπονητική. Αρχικά ως βοηθός στο Μαρούσι, μετά ως head coach στον ΕΦΑΟΖ, assistant στον Ολυμπιακό και στην Εθνική Σλοβενίας, ενώ πλέον είναι η επικεφαλής των Λόντον Λάιονς.