Τόμιτς στο Sportal: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το 73-38, υπάρχουν ιστορίες που δεν λέγονται...» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 22:45 - 03.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:53 - 03.09.2023

Ο Μίλαν Τόμιτς μιλά αποκλειστικά στο Sportal για τους τελικούς Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, σχολιάζει το μπάσκετ στις μέρες μας, αλλά θυμάται και ιστορίες από τα παικτικά του χρόνια στο Λιμάνι του Πειραιά.

«Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός μπροστά μας. Πρέπει να μιλήσουμε με κάποιον που ξέρει αυτά τα ματς». Αυτό είχε ειπωθεί στη σύσκεψη του Sportal ενόψει τελικών. Η απάντηση στο ερώτημά μας; Μα ΦΥΣΙΚΑ ο Μίλαν Τόμιτς!

Ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού έχει γνωρίσει τα ντέρμπι και ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής, έχοντας συνολικά πάνω από 20 χρόνια στην ομάδα του Πειραιά, ενώ πλέον σπίτι του είναι η Ελλάδα.

Το ραντεβού δόθηκε στην Γλυφάδα, στο Caretta Athens. Ο μετρ του καταστήματος, Λουκάς Φιλίππου, μας είχε τα πάντα έτοιμα, ο Χρήστος Τσουκαλάς πίσω από την Κάμερα έβγαλε για ακόμα μια φορά εξαιρετικό αποτέλεσμα και κάπως έτσι η 33 λεπτών... ανάκριση στον Μίλαν Τόμιτς είναι πλέον στο πιάτο σας!

Το 73-38, ο Clutch Τόμιτς και η σημασία του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Αρχικά η ερώτηση ήταν απλή. Πώς ετοιμάζεται ένας παίκτης για τέτοια παιχνίδια, όπως είναι οι τελικοί; Ο Μίλαν Τόμιτς λοιπόν ανέφερε ότι «Περιμένει κάθε παίκτης να παίξει τελικούς. Υπάρχει ένταση, στρες και το βήμα για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα. Είναι από τα ωραιότερα παιχνίδια. Όλοι οι παίκτες καταλαβαίνουν τι γίνεται και η δουλειά των προπονητών είναι πιο εύκολη. Σε θέμα ψυχολογίας και προετοιμασίας κάθε παίκτη δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω».

«Ξεχωρίζω το παιχνίδι με το +35. Την πρώτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό που με τον ΠΑΟΚ ήταν πολύ δύσκολοι οι τελικοί και το 1997 με το τριπλ κράουν». Θυμήθηκε και μας... θύμισε (για τους νεότερους) ότι «Σαν παίκτης μου άρεσε να παίρνω τις τελευταίες προσπάθειες».

Παράλληλα, τονίζει πως «Το ιδιαίτερο σε τέτοιους τελικούς έχει να κάνει με την αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Θυμάμαι τα παλιά τα χρόνια λέγαν οι φίλαθλοι πως το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό».

«Δεν σκέφτομαι πια το Τελ Αβίβ, ο επαγγελματίας έχει μια μέρα για να χαρεί ή να στεναχωρηθεί»

Φέτος, πολλοί συνέκριναν τον χαμένο τελικό του Κάουνας με εκείνον του Τελ Αβίβ 1994. Τι έχει να πει για τον χαμένο τελικό απέναντι στην Μπανταλόνα ο Μίλαν Τόμιτς; «Είναι πολύ μακρινό πλέον το Τελ Αβίβ. Δεν το σκέφτομαι. Αν σκεφτόμασταν ακόμα αυτά δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Ό,τι και να γίνεται πρέπει να το διαχειρίζεσαι. Είναι λάθος να τα σκεφτόμαστε ακόμα. Γράφτηκαν απλά στην ιστορία.

Όταν είσαι επαγγελματίας και σε τόσο μεγάλη ομάδα είσαι υποχρεωμένος να αντιδράς πνευματικά και να ξεπερνάς τις δύσκολες στιγμές. Είτε σε νίκη, είτε σε αποτυχία, μια μέρα έχεις να στεναχωρηθείς και να χαρείς».

«Έχει προβάδισμα ο Ολυμπιακός, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο»

«Το προβάδισμα το έχει ο Ολυμπιακός. Παίζει καλύτερο μπάσκετ και έχει δείξει πως είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια προβλήματα από την αρχή της χρονιάς. Δεν δείχνει τόσο καλό πρόσωπο για να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό. Αυτό βέβαια δεν παύει να είναι και παγίδα. Έχει παίκτες που ξέρουν να παίζουν και ποτέ δεν πρέπει να λάβεις σαν δεδομένο πως θα κερδίσεις. Το μπάσκετ για αυτό είναι από τα ωραιότερα αθλήματα. Το ένα δευτερόλεπτο χαμογελάς και στο επόμενο μπορεί να κλαις. Δεν πρέπει να θεωρήσει εύκολους τους τελικούς ο Ολυμπιακός και να πέσει στην παγίδα επειδή ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε με το Περιστέρι. Είναι διαφορετικό παιχνίδι. Ό,τι έγινε πριν τους τελικούς δεν έχει σημασία», είπε ο σπουδαίος Μίλαν Τόμιτς ενόψει των τελικών της Basket League.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί ο Μίλαν Τόμιτς. Ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για την υπερηφάνεια που αισθάνεται, λόγω της εξέλιξης των Παπανικολάου και Σλούκα, σχολίασε τον Βασίλη Σπανούλη στην πρώτη του χρονιά ως χεντ κόουτς, μοιράστηκε μαζί μας κάποιες ξεκαρδιστικές ιστορίες από τα χρόνια του ως παίκτης στον Ολυμπιακό, κρατώντας βέβαια για τον ίδιο «κάποιες ιστορίες που δεν λέγονται», ενώ έστειλε και ένα ξεχωριστό μήνυμα - ευχή, για τα ματς που ακολουθούν ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ.

Αρκετά όμως με τα λόγια. Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος για 33 λεπτά μοιράζει... ψωμάκι σε όλους μας!

22:34 - 03.06.2023

Τόμιτς στο Sportal: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το 73-38, υπάρχουν ιστορίες που δεν λέγονται...»

Ο Μίλαν Τόμιτς μιλά αποκλειστικά στο Sportal για τους τελικούς Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, σχολιάζει το μπάσκετ στις μέρες μας, αλλά θυμάται και ιστορίες από τα παικτικά του χρόνια στο Λιμάνι του Πειραιά.