Οι Πέισερς έριξαν... κρύο νεαρό στα πρόσωπα των Μπακς, ο Αντετοκούνμπο δεν αντέδρασε και νίκησαν στο Μιλγουόκι (vids)

Άντριου Νέμπχαρτ, Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© photo by John Fisher / Getty Images / Ideal Images

Οι Πέισερς έριξαν... κρύο νεαρό στα πρόσωπα των Μπακς, ο Αντετοκούνμπο δεν αντέδρασε και νίκησαν στο Μιλγουόκι (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 05:59 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 06:55 - 17.03.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φορτώθηκε νωρίς με φάουλ, βγήκε εκτός ρυθμού, πρόλαβε να σημειώσει 25 πόντους, αλλά οι Ινδιάνοι -παρά τις απουσίες τους- αιφνιδίασαν τους Μπακς και έφυγαν με τη νίκη από το Μιλγουόκι. Τα Ελάφια παραμένουν στην κορυφή της κατάταξης και έχουν 20 νίκες στα τελευταία 23 ματς.

Η κανονική περίοδος του ΝΒΑ είναι τεράστια σε διάρκεια, εμπεριέχει 82 αγώνες και το επίπεδο δυσκολίας είναι υψηλό. Οπότε μερικές θεωρητικά… αναπάντεχες ήττες ανήκουν στην σφαίρα του επιτρεπτού. 

Οι Μιλγουόκι Μπακς βίωσαν μία από αυτές. Υποδέχτηκαν τους Ιντιάνα Πέισερς, που εμφανίστηκαν στην πόλη τους χωρίς τον κορυφαίο παίκτη τους, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, τον εντυπωσιακό rookie, Μπένεντικτ Μαθουρίν, αλλά και δίχως… συμπληρωματικές δυνάμεις (Κρις Ντουάρτε, Ντάνιελ Τέις) παρόλα αυτά νίκησαν 139-123, με σπουδαία αντεπίθεση και μεγάλο δυναμισμό στο δεύτερο ημίχρονο.

Για τους γηπεδούχους δεν αγωνίστηκε ο φορμαρισμένος Μπρουκ Λόπεζ, ο οποίος επέλεξε να ξεκουράσει τον επιβαρυμένο του αστράγαλο, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ούτε υπάρχει προβληματισμός γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως τα Ελάφια έχουν 20 νίκες στα τελευταία 23 παιχνίδια τους και παραμένουν στην κορυφή της κατάταξης, άσχετα αν πλέον έχουν 20 ήττες. Οι 50 νίκες τους είναι επιβλητικές και η πρωτιά στη βαθμολογία, δεν είναι εξασφαλισμένη, αλλά είναι… κοντά. Αλλωστε, είναι και η μόνη ομάδα μέχρι στιγμή που έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά θέση στα play offs. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λοιπόν, τελείωσε με 25 πόντους (με 10/17 σουτ και 5/10 βολές), είχε 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ αγωνίστηκε μόλις για 26 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Χρεώθηκε νωρίς με αρκετά φάουλ και πέρασε μεγάλα διαστήματα στον πάγκο. Δεν αγωνίστηκε σχεδόν σε όλη τη δεύτερη περίοδο, αν και οι Μπακς μέχρι το ημίχρονο κρατούσαν τα ηνία του παιχνιδιού και είχαν προβάδισμα εννιά πόντων (64-55). 

Οι Πέισερς όμως, είχαν βρει τον τρόπο που θα επικρατούσαν. Και αυτό δεν ήταν άλλος από τα τρίποντα. Τελείωσαν τον αγώνα έχοντας συνολικά 22 εύστοχα σε σύνολο 46 εκτελέσεων. Δηλαδή ποσοστό 47,8% και σε αυτό δεν υπήρξε απάντηση. 

Ο Άαρον Νέσμιθ είχε 6/9 και συνολικά 22 πόντους. Ο νεαρός Καναδός, Άντριου Νέμπχαρτ πρόσθεσε 24 πόντους με 4/9 τρίποντα, ενώ ο Μπάντι Χιλντ ακολούθησε με 20 πόντους. 

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Συγνώμη από την γυναίκα μου, αλλά το να παίρνεις πρωτάθλημα είναι καλύτερο από το να κάνεις σεξ»
NBA

18:59 - 16.03.2023

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Συγνώμη από την γυναίκα μου, αλλά το να παίρνεις πρωτάθλημα είναι καλύτερο από το να κάνεις σεξ»

Τι είπε ο Έλληνας σταρ των Μιλγουόκι σε συνέντευξή του για τους φετινούς του στόχους και το τι θα έκανε προκειμένου να στεφθεί ξανά πρωταθλητής στο ΝΒΑ.

Κορυφαίος όλων πάντως, ήταν ο δαιμόνιος γκαρντ Τι Τζέι ΜακΚόλουμ, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο είχε 19 πόντους με 12 ασίστ, ενώ δύο πρώην παίκτες των Μπακς και συμπαίκτες του Αντετοκούνμπο ήταν καθοριστικοί. Ο Τζόρνταν Νουόρα είχε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο βετεράνος Τζορτζ Χιλ τελείωσε το ματς με 15 πόντους και 3/4 τρίποντα. 

Οι Πέισερς έχουν ρεκόρ 32-38 και συντηρούν ακόμα κάποιες ελπίδες για μια θέση στα play in, θα πρέπει όμως, να συνεχίσουν σε αυτόν τον ρυθμό αν θέλουν να τις διεκδικήσουν.