Στο Μιλγουόκι ο Ντρου Τίμι για να δείξει την αξία του και για να πάρει θέση στο τελικό ρόστερ των Μπακς (vids)

Στο Μιλγουόκι ο Ντρου Τίμι για να δείξει την αξία του και για να πάρει θέση στο τελικό ρόστερ των Μπακς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:23 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 02.09.2023

Μετά την υπογραφή ενός two-way συμβολαίου (Τάι Τάι Ουάσινγκτον) και την προσθήκη του αδελφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Άλεξ, οι Μιλγουόκι Μπακς υπέγραψαν μη εγγυημένο συμβόλαιο με μία μοναδική -από πολλές απόψεις- περιπτώσεις παικτών. Αυτή του 22χρονου φόργουορντ/σέντερ Ντρου Τίμι.

Το παρουσιαστικό του κάνει τους πάντες να πιστέψουν πως ήρθε από το παρελθόν με χρονοκάψουλα. Ένας ψηλός ξανθοκοκκινομάλης λευκός με μεγάλο μουστάκι και κορδέλα στα μαλλιά σίγουρα δεν θυμίζει φυσιογνωμικά έναν παίκτη της εποχής μας. Θυμίζει περισσότερο κάτοικο του πλανήτη περασμένων δεκαετιών, αλλά το αγωνιστικό του προφίλ αφορά έναν σύγχρονο φόργουρντ/σέντερ. 

Ο Ντριού Τίμι ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στο περσινό κολεγιακό πρωτάθλημα. Με το Πανεπιστήμιο του Γκονζάγκα είχε 21,2 πόντους, 7,5 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ, αλλά στη διαδικασία του Draft, κατά έναν περίεργο λόγο, κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί του. Υποτιμήθηκε και καμία ομάδα δεν τον επέλεξε. 

Οι Μιλγουόκι Μπακς όμως, που έλεγξαν τα προσόντα του στο Summer League όπου και συμμετείχε μαζί τους, τώρα αποφάσισαν να του δώσουν μία ευκαιρία για να δείξει τι αξίζει και πιθανά να κερδίσει μία θέση στο τελικό ρόστερ. 

Προς το παρόν υπέγραψαν μαζί του ένα μη εγγυημένο συμβόλαιο, θα εμφανιστεί στο Training Camp της ομάδας και εκεί θα έχει τη δυνατότητα -με την παρουσία του- να πείσει τον κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν πως η θέση του ανήκει στον κόσμου του ΝΒΑ και το Μιλγουόκι είναι τυχερό που κατέληξε στους Μπακς. 

Προ ημερών, τα Ελάφια υπέγραψαν και το τελευταίο τους (το 3ο) two-way συμβόλαιο και αυτό αφορούσε τον ταλαντούχο νεαρό γκαρντ, Τάι Τάι Ουάσινγκτον, ενώ προ ωρών επέλεξαν να βάλουν κι έναν τρίτο Αντετοκούνμπο στον οργανισμό τους. Έτσι, τη νέα σεζόν, τη φανέλα των Μπακς θα φοράει εκτός του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο και ο βενιαμίν Άλεξ. 

Ο 23χρονος ο οποίος συμμετείχε στο Draft του 2021 χωρίς να γίνει επιλογή από κάποια ομάδα, τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ. Αρχικά με τους Ράπτορς 905 και πέρσι με τους Ουισκόνσιν Χερντ, που είναι η θυγατρική ομάδα των Μπακς στην G-League. Τη σεζόν 2022-23 ολοκλήρωσε την παρουσία του στη λίγκα με 5,8 πόντους και 3,1 ριμπάουντ σε 22 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.