Προσθήκη για τους Μπακς, πήραν τον Τάι Τάι Ουάσινγκτον (vid)

Τι Τι Ουάσινγκτον

i

@ photo by Gregory Shamus / Getty Images / Ideal Images

Προσθήκη για τους Μπακς, πήραν τον Τάι Τάι Ουάσινγκτον (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:12 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 30.08.2023

Μία συμπληρωματική κίνηση με... προοπτική έκαναν οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Έδωσαν συμβόλαιο two-way στον νεαρό γκαρντ Τάι Τάι Ουάσινγκτον, ο οποίος θα κινηθεί ανάμεσα σε NBA και G-League για αρχή, αλλά πρόκειται για έναν αθλητή που έχει δυνατότητες να καθιερωθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Ο Τάι Τάι Ουάσινγκτον μετά από μία χρονιά στο πανεμιστήμιο του Κεντάκι, πέρσι αποφάσισε να λάβει μέρος στο Draft του ΝΒΑ και στα 20 του χρόνια να γίνει επαγγελματίας. Οι Μέμφις Γκρίζλις τον επέλεξαν στο τέλος του πρώτου γύρου και συγκεκριμένα στο Νο 29, αλλά τον έστειλαν απευθείας στο Χιούστον

Με τους Ρόκετς αγωνίστηκε σε 31 αγώνες και σε δύο από αυτούς ήταν μέλος της πρώτης πεντάδας. Δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη αίσθηση στον «μαγικό πλανήτη», αλλά είχε 4,9 πόντους και 1,5 ασίστ σε 14 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο. Κυρίως αγωνίστηκε στην αναπτυξιακή λίγκα με την ομάδα από το Τέξας (Ρίο Γκράντε Βάιπερς) και εκεί έκανε... πάταγο. 

Μάλιστα, σε έναν αγώνα κατάφερε να βάλει 53 πόντους και έδειξε σε όλους ότι η θέση του σύντομα αναμένεται να αναβαθμιστεί. Οι Ρουκέτες πάντως, δεν τον κράτησαν στην πόλη τους, καθώς ανανέωσαν το ρόστερ της ομάδα  και επένδυσαν σε άλλα... μέτωπα. Οπότε έμεινε ελεύθερος και τώρα οι Μιλγουόκι Μπακς ήρθαν για να του δώσουν μία ακόμα ευκαιρία ώστε να δείξει την αξία του. Του προσέφεραν ένα συμβόλαιο two-way, δηλαδή με δυνατότητα συμμετοχής στο ΝΒΑ, αλλά κυρίως με την λογική ότι θα εξελιχθεί παίζοντας (και πάλι) στην G-League. 

Στα 21 του χρόνια ο Ουάσινγκτον αποδέχθηκε την προσφορά και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας που πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και σκοπεύει να προσφέρει -όποτε του ζητηθεί- τις υπηρεσίες του στην περιφέρεια. Τα Ελάφια ως πόιντ γκαρντ έχουν τον βασικό και αναντικατάστατο Τζρου Χόλιντεϊ, ενώ πίσω του στο rotation βρίσκεται πλέον, ο Μαλίκ Μπίσλεϊ. Έχουν επιλέξει μέσω του draft άλλους δύο γκαρντ, τους Λίντεϊ Ουίγκιντον και Αντρέ Τζάκσον Τζούνιορ, αλλά ήθελαν και χρειάζονταν έναν ακόμα. Και ο Τάι Τάι Ουάσινγκτον είναι ο εκλεκτός. 

Εμφανίστηκαν οι δύο πρώτοι «μνηστήρες» του Αντετοκούνμπο σε περίπτωση που δεν ανανεώσει με τους Μπακς
NBA

23:45 - 28.08.2023

Εμφανίστηκαν οι δύο πρώτοι «μνηστήρες» του Αντετοκούνμπο σε περίπτωση που δεν ανανεώσει με τους Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ίσως γίνει Μήλον της Έριδος για πολλές ομάδες του ΝΒΑ, εφόσον δεν ανανεώσει με τους Μπακς. Λέικερς και Νικς έχουν ήδη αρχίσει να... γλυκοκοιτάζουν τον Έλληνα παίκτη!

Στόχος του νεαρού πλέον είναι να φανεί απαραίτητος στην ομάδα που διαχειρίζεται ο κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν και πολύ σύντομα να γίνει σταθερό μέλος του συνόλου και το two-way συμβόλαιό του να μετατραπεί σε... κανονικό.