O Πέσιτς που «έκοψε» τον Τεόντοσιτς από την Eθνική επιμένει - «Κάποιες φορές χρειάζεσαι τους πιο ταιριαστούς, όχι τους καλύτερους»

O Πέσιτς που «έκοψε» τον Τεόντοσιτς από την Eθνική επιμένει - «Κάποιες φορές χρειάζεσαι τους πιο ταιριαστούς, όχι τους καλύτερους»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:26 - 24.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:29 - 24.12.2023

Ο Μίλος Τεόντοσιτς πρωταγωνιστεί με τον Ερυθρό Αστέρα στην EuroLeague και μετά την τρομερή του επίδοση κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (27 πόντοι, 14 ασίστ) ο προπονητής της εθνικής Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, που τον έκοψε από το Παγκόσμιο Κύπελλο, διατύπησε την... δική του λογική.

Με το πνεύμα του και τα χαρίσματά του στο παιχνίδι του μπάσκετ, ο Μίλος Τεόντοσιτς, στα 36 του χρόνια παραμένει μία μοναδική περίπτωση αθλητή. Τις τελευταίες εβδομάδες διανύει μία περίοδο που οι επιδόσεις του θυμίζουν την εποχή που ήταν στο pick της καριέρας του και γενικά δείχνει να έχει πολύ... καύσιμο ακόμα στο ντεπόζιτο. 

Αν δεν είχε, δεν θα ήταν δυνατόν να αγωνιστεί με τον τρόπο που αγωνίστηκε στον αγώνα κόντρα την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Τότε που έβαλε 27 πόντους, μοίρασε 14 ασίστ και τελικά ήταν ο MVP της 16ης αγωνιστικής στην EuroLeague

Λίγους μήνες πριν κι ενώ είχε ενημερώσει πως επιστρέφει στη Σερβία για να αγωνιστεί με τον Ερυθρό Αστέρα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έπαιζε και με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκείνος ήθελε, αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σβέτισλαβ Πέσιτς, είχε διαφορετική άποψη. Τον «έκοψε» από το τελικό ρόστερ προς απογοήτευση του Μίλος και των φαν του, αλλά οι «Πλάβι» έφθασαν μέχρι τον τελικό, εκεί όπου ηττήθηκαν από την Γερμανία

Η επιτυχίας του συνόλου έκανε αρκετούς να ξεχάσουν το μεγαλείο του Τεόντοσιτς και τώρα που ο ίδιος τους το θυμίζει, ο Πέσιτς ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να έκανε λάθος που δεν τον είχε στην αποστολή και πως μαζί του μπορεί να είχαν φθάσει ακόμα και στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου. 

Ο Ναν είχε την μπάλα και ο Σλούκας έκανε αυτό που ελάχιστοι πρόσεξαν... (vid)
EUROLEAGUE

12:38 - 24.12.2023

Ο Ναν είχε την μπάλα και ο Σλούκας έκανε αυτό που ελάχιστοι πρόσεξαν... (vid)

Στην πιο κρίσιμη επίθεση της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο, ο Κώστας Σλούκας έκανε ένα νόημα και έδειξε τι έπρεπε να κάνουν οι συμπαίκτες του για να νικήσει η ομάδα. Όπως και έγινε!

«Θεωρώ πως στις εθνικές ομάδες δεν χρειάζεσαι απλώς τους καλύτερους παίκτες της χώρας. Χρειάζεσαι τους πιο ταιριαστούς για μία αποστολή», είπε ο πολύπειρος τεχνικός, ενώ πρόσθεσε πως αντιλαμβάνεται ότι «οι κορυφαίου πρέπει να παίζουν για την εθνική και το δικαιούνται. Από την άλλη και η ομάδα χρειάζεται τους καλύτερους παίκτες για να φέρει θετικά αποτελέσματα. Αυτό, βέβαια, σημαίνει παίκτες με ποιότητα και με χαρακτηριστικά που χρειάζεται το σύνολο».