«Ήμουν στη Θεσσαλονίκη και αναρωτιόμουν τι κάνω»: Όταν ο Μίροτιτς περιέγραψε την απόφαση ζωής στην καριέρα του

Νίκολα Μίροτιτς

i

© Intime

«Ήμουν στη Θεσσαλονίκη και αναρωτιόμουν τι κάνω»: Όταν ο Μίροτιτς περιέγραψε την απόφαση ζωής στην καριέρα του

Πάνος Κορομηλάς 14:49 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:55 - 08.12.2023

Ο Νίκολα Μίροτιτς επέστρεψε στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2019 για χάρη της Μπαρτσελόνα και όπως έχει περιγράψει ήταν μια απόφαση ζωής που κλήθηκε να πάρει στην Ελλάδα και τον προβλημάτισε ιδιαίτερα.

Το όνομα του Νίκολα Μίροτιτς, βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών ομάδων της Euroleague, πριν από την έναρξη της τρέχουσας σεζόν. Το μεταγραφικό «σίριαλ» για το μέλλον του κράτησε πολύ, με τον ίδιο να καταλήγει εν τέλει στην Αρμάνι Μιλάνο. Αυτό όμως δεν ήταν το πρώτο καλοκαίρι που ο Ισπανός φόργουορντ σκέφτηκε αρκετά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2019, ο Μίροτιτς είχε μπροστά του ένα μεγάλο δίλημμα: Να συνεχίσει στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού ή να επιστρέψει στην Ευρώπη. Μια απόφαση ζωής για τον ίδιο, που όπως έχει αφηγηθεί κλήθηκε να πάρει στη διάρκεια των διακοπών του στη Θεσσαλονίκη, κάτι που θυμήθηκαν και οι Σέρβοι με αφορμή την αναμέτρηση της Αρμάνι στην έδρα της Παρτίζαν στην οποία ο Νίκολα Μίροτιτς δεν έδωσε το «παρών» λόγω τραυματισμού.

«Την περίοδο εκείνη, ήμουν ελεύθερος και έκανα διακοπές με την οικογένειά μου στην Ελλάδα. Οι Γιούτα Τζαζ, ήθελαν να συναντηθούμε στις 30 Ιουνίου για να υπογράψουμε ένα εγγυημένο, τριετές συμβόλαιο. Μίλησα με τη γυναίκα μου για την απόφαση και μου είπε να επιλέξω ό,τι θα με κάνει χαρούμενο».

Αν και ήταν έτοιμος να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να συζητήσει με τους Τζαζ, ο παίκτης της Αρμάνι άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή, την ώρα που βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

«Αγόρασα εισιτήριο για να ταξιδέψω για δύο μέρες. Περίμενα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και άρχισα να αναρωτιέμαι τι κάνω εκεί και γιατί δε βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου. Είπα στον εαυτό μου: μην το κάνεις. Έτσι έφυγα από το αεροδρόμιο, γύρισα στο ξενοδοχείο και είπα στον ατζέντη μου ότι δε θα ταξιδέψω στη Γιούτα. Αποφάσισα να πάρω ένα διαφορετικό δρόμο, δεν ήθελα να συνεχίσω στο NBA».

Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου live streaming
EUROLEAGUE

13:44 - 08.12.2023

Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου live streaming

Όλα όσα θα συμβούν στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν Μονάχου έρχονται στο Sportal! Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα για την 13η αγωνιστική της EuroLeague, συντονιστείτε στην εκπομπή Sportal EuroLeague Show.

Το καλοκαίρι εκείνο, ο Μίροτιτς πήρε τελικά την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη για χάρη της Μπαρτσελόνα, με ένα «ηγεμονικό» συμβόλαιο. Μια απόφαση που έλαβε ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα και ένα μεγάλο βήμα που άλλαξε την καριέρα του, μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στον «μαγικό» κόσμο του NBA.