«Παραμένει πρόβλημα το συμβόλαιο του Μίροτιτς, τίποτα δεν έχει αλλάξει τις τελευταίες ώρες» (vid)

«Παραμένει πρόβλημα το συμβόλαιο του Μίροτιτς, τίποτα δεν έχει αλλάξει τις τελευταίες ώρες» (vid)

Γιάννης Πάλλας 21:20 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:26 - 01.07.2023

Ο Νίκολα Μίροτιτς και η Μπαρτσελόνα απέχουν πολύ από το να βρουν λύση στο θέμα του συναινετικού διαζυγίου και αυτό αποτελεί πρόβλημα για τους «μπλαουγκράνα»

Με διαρκές «μπρα ντε φερ» μοιάζει η λύση του συμβολαίου του Νίκολα Μίροτιτς με την Μπαρτσελόνα! Από τη στιγμή που πέρασε η 30η Ιουνίου τα χρήματα του συμβολαίου (11 εκατ. ευρώ ετησίως, 22 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025) του για την σεζόν 2023-2024 θα περάσουν στο μπάτζετ της ομάδας και θα πρέπει να του καταβληθούν κανονικά.

Ο πάουερ φόργουορντ των «μπλαουγκράνα» από την ημέρα που η διοίκηση πριν τους τελικούς του Ισπανικού πρωταθλήματος αποκάλυψε ότι δεν θα τον διατηρήσει στο ρόστερ και θα τον αποδεσμεύσει, πέρασε απέναντι και έχει ορθώσει το ανάστημα του χωρίς να κάνει βήμα πίσω.

Αξιώνει όλο το συμβόλαιο του και δεν δέχεται να πάρει ούτε ένα ευρώ λιγότερο από αυτά που πρέπει βάση της αρχικής συμφωνίας.

Από τη στιγμή που πέρασε η 30η Ιουνίου και δεν βρέθηκε λύση το ποσό του συμβολαίου του Νίκολα Μίροτιτς θα παραμείνει στο μπάτζετ της ομάδας για τη νέα χρονιά και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα.

Όπως αναφέρουν αρκετά μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο (22 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2025), αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να το επιτύχει.

Η εξέλιξη αυτή εμποδίζει τη μείωση του μπάτζετ της Καταλανικής ομάδας που δεν μπορεί να το διατηρήσει άλλο στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Όμως, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρει λύση στο θέμα του Μίροτιτς.

Μέχρι αυτή την ώρα οι «μπλαουγκράνα» δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν το κόστος αποπληρωμής του συμβολαίου. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η πλευρά του παίκτη δεν ήταν διατεθειμένη να επαναδιαπραγματευτεί τη μείωση του συμβολαίου. 

Ο ίδιος όμως ο Μίροτιτς από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν του έχει γίνει τέτοια πρόταση και ότι η απόφαση του συλλόγου ήταν μονομερής, όσον αφορά την μείωση των αποδοχών του.

Η πορεία των πραγμάτων ως τώρα δείχνει ότι δεν θα είναι εύκολο πράγμα η λύση του συμβολαίου χωρίς «πόνο» για την Μπαρτσελόνα.

Κι αυτό γιατί δεν έχει υπάρξει η παραμικρή διάθεση να βάλουν «νερό στο κρασί» τους, ούτε ο παίκτης, ούτε η ομάδα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι αυτό που ισχυρίζονται εκ των έσω στη «Μπάρτσα» πως «παραμένει πρόβλημα το συμβόλαιο του Μίροτιτς, τίποτε δεν έχει αλλάξει τις τελευταίες ώρες».

Κι όλα αυτά ενώ φαίνεται να έχει κάνει μπάσιμο ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του, ενώ υπάρχει δεδομένα ενδιαφέρον από την Μονακό και την Αρμάνι.