Αποκαλύψεις Λαπόρτα: «Αυτά ισχύουν για Μίροτιτς, το μπάτζετ μας θα πέσει στα... 30 εκατ. ευρώ»

Τζουάν Λαπόρτα

i

© Twitter

Αποκαλύψεις Λαπόρτα: «Αυτά ισχύουν για Μίροτιτς, το μπάτζετ μας θα πέσει στα... 30 εκατ. ευρώ»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:49 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 12.07.2023

Λεπτομέρειες για την κατάσταση του συμβολαίου του Νίκολα Μίροτιτς έδωσε ο Ζοάν Λαπόρτα σε συνέντευξη που παραχώρησε, ενώ αποκάλυψε και το μπάτζετ του τμήματος μπάσκετ των Καταλανών για τη νέα σεζόν.

Εκτενή συνέντευξη για όλα τα θέματα που αφορούν στην Μπαρτσελόνα παραχώρησε ο πρόεδρος των Καταλανών, Τζουάν Λαπόρτα, μεταξύ των οποίων και για το μέλλον του τμήματος μπάσκετ, εκεί όπου κυριαρχεί το ζήτημα του Νίκολα Μίροτιτς.

Ο ισχυρός άνδρας του ισπανικού συλλόγου εξήγησε ότι η αποχώρηση του Μαυροβούνιο φόργουορντ είναι απαραίτητη και συμπλήρωσε πως το μπάτζετ του τμήματος πρέπει να… πέσει στα 30 εκατ. ευρώ, ποσό που και πάλι καθιστά την Μπαρτσελόνα από τις ακριβότερες ομάδες στην Ευρώπη.

«Ο Μίροτιτς δεν έχει φύγει ακόμα από την ομάδα. Η περίπτωσή του είναι πολύ σοβαρή και δεν έχει λυθεί ακόμα. Είναι ένα συμβόλαιο που υοογράψαμε στο παρελθόν, το έχουμε... κληρονομήσει, αλλά δεν είναι βιώσιμο. Ο Νίκολα έχει δώσει πολλά, προσπαθούμε να δώσουμε στον προπονητή του να καταλάβει ότι αν πάει στη Μονακό ή στην Αρμάνι Μιλάνο, τότε θα κάνει μια καλή συμφωνία… Αλλά, είναι ένα κλειστό συμβόλαιο και η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη. Υπάρχουν αρκετές διαφωνίες. Ο προϋπολογισμός του τμήματος μπάσκετ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον σύλλογο.

Μου αρέσουν πολύ οι αποφάσεις του Ναβάρο (σ.σ. αθλητικός διευθυντής) και νομίζω ότι έχουμε ήδη μπει σε μια νέα εποχή. Αυτό θα συνδυαστεί με τη μείωση του μπάτζετ, αλλά ταυτόχρονα θα έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα κοστίζει 28 με 30 εκατομμύρια ευρώ».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους αδερφούς Ερνανγκόμεθ: «Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις και με τους δύο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έρθουν και οι δύο. Φυσικά, μπορεί να έρθουν και οι δύο, αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Είναι δύο παίκτες επιπέδου ΝΒΑ και ο ένας αναδείχθηκε MVP στο τελευταίο Eurobasket με την εθνική ομάδα. Είναι παίκτες υψηλής ποιότητας και είμαι ενθουσιασμένος όταν παίρνουμε παίκτες αυτού του επιπέδου, αλλά είμαι εξίσου ενθουσιασμένος όταν βγαίνουν παίκτες από την ακαδημία μας».