Μίροτιτς τέλος για Ερυθρό Αστέρα: Πάει για διπλό «μπαμ» με πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού!

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς

i

Sportal / Alexandar Dimitrejevic

Μίροτιτς τέλος για Ερυθρό Αστέρα: Πάει για διπλό «μπαμ» με πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού!

Νίκος Καλαμπάκας 18:41 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:02 - 11.07.2023

To Sportal αποκαλύπτει τις προθέσεις του Ερυθρού Αστέρα να χτίσει μια ομάδα που θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα playoffs της Euroleague τη νέα σεζόν. Ο Tεόντοσιτς, ο Σενγκέλια και η πρόταση σε Πονίτκα...

Μπορεί φέτος ο Ερυθρός Αστέρας να έχασε δύο από τους κορυφαίους του παίκτες, αφού ο Λούκα Βιλντόζα μετακόμισε στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Καμπάτσο αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο οι φιλοδοξίες της ομάδας του Βελιγραδίου την παρακινούν στο να κάνει ένα ακόμα πιο ισχυρό σύνολο τη νέα σεζόν. 

Οι ερυθρόλευκοι του Βελιγραδίου θα αγωνιστούν ξανά στην Euroleague, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να κατακτήσουν την ABA Liga, αφού η νέα της κάτοχος, Παρτίζαν, είχε εξασφαλίσει μια θέση στην κορυφαία λίγκα της Ευρώπης, όταν πήρε την πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. 

Οι Σέρβοι κινούνται δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι και τα ονόματα που θέλουν να φέρουν στη χώρα τους, κάνουν μεγάλο... γκελ στους οπαδούς τους. Αρχικά ήρθαν σε συμφωνία με τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος άφησε τη Βίρτους Μπολόνια ώστε να επαναπατριστεί έπειτα από 16 χρόνια καριέρας μακριά από τη χώρα του. 

Αυτή ωστόσο, ήταν μόνο η αρχή! Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, η ομάδα του Ιβάνοβιτς έχει ήδη καταθέσει πρόταση σε έναν πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Ματέους Πονίτκα ο οποίος αποδεσμεύτηκε από τους «πράσινους» και δεν έχει υπογράψει ακόμα σε κάποια ομάδα. 

Τα νέα ωστόσο δεν σταματούν εδώ! Στα... σκαριά των Σέρβων υπάρχει μια ακόμα μεταγραφική έκπληξη που ακούει στο όνομα Τόρνικε Σενγκέλια! Ο πάουερ φόργουορντ από τη Γεωργία δεσμεύεται με έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο από τη Βίρτους, όμως οι Σέρβοι εκτιμούν ότι θα ακολουθήσει το μονοπάτι του πρώην συμπαίκτη του στην ιταλική ομάδα, Μίλος Τεόντοσιτς και θα βρεθεί στη Σερβία. 

Από που θα έρθουν οι... τέσσερις που προανήγγειλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - Τι ψάχνει ο Παναθηναϊκός στην αγορά του ΝΒΑ (vid)
EUROLEAGUE

16:42 - 11.07.2023

Από που θα έρθουν οι... τέσσερις που προανήγγειλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - Τι ψάχνει ο Παναθηναϊκός στην αγορά του ΝΒΑ (vid)

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σύντομα θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θύμισε πως αυτός θα είναι η όγδοη μεταγραφή, αλλά θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις - Μία για κάθε θέση, πέραν αυτή του πόιντ γκαρντ και η αμερικάνικη αγορά βρίσκεται στο επίκεντρο του κόουτς Αταμάν.

Ο Σενγκέλια είναι παίκτης με σπουδαίες παραστάσεις τόσο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όσο και στο ΝΒΑ. To 2012 είχε επιλεγεί από τους Σίξερς στο νούμερο 54 των ντραφτ, όμως τελικά στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη αγωνίστηκε με τις φανέλες των Νετς και των Μπουλς. Η ευρωπαϊκή του καριέρα ξεκίνησε στη Μπασκόνια, συνεχίστηκε στην ΤΣΣΚΑ μετά την επιστροφή του από το ΝΒΑ, ενώ τελευταίος του σταθμός ήταν η Ιταλία και η Μπολόνια.