Ο Μήτογλου δίνει αυτό που έλειπε από την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο!
i

©InTime

Ο Μήτογλου δίνει αυτό που έλειπε από την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Γιάννης Πάλλας 10:48 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 25.02.2024

Το Sportal αναλύει την επιδραστικότητα του Ντίνου Μήτογλου στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας που στερήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες

Η εμφάνιση του Ντίνου Μήτογλου με την Τσεχία στο πρώτο από τα δυο παιχνίδια των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025 έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, πόσο έλειψε από την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες το περασμένο καλοκαίρι.

Κι αν για τον Τόμας Ουόκαπ τα πράγματα είναι απλά, καθώς είδαν όλοι και στην περσινή διοργάνωση στη μακρινή Μανίλα πόσο σημαντικός είναι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, η παρουσία του Ντίνου Μήτογλου έδειξε ξεκάθαρα την σημασία της παρουσίας του και της επιδραστικότητας του στο παιχνίδι.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι με τη φανέλα με το εθνόσημο ο διεθνής πάουερ φόργουορντ μετατράπηκε σ’ ένα «πυρηνικό όπλο» στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος τον αξιοποίησε αναλόγως και πήρε από τον παίκτη το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του.

Στα 27.06 λεπτά που έμεινε στο παρκέ ο Ντίνος Μήτογλου είχε 22 πόντους με 7/10 ελεύθερες βολές, 6/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, πήρε 7 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο, συγκεντρώνοντας 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Μάλιστα, δεν ήταν μόνο το σκοράρισμα του παίκτη του Παναθηναϊκού AKTOR, αλλά η εν γένει παρουσία του στο παρκέ του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ποια ήταν τα στοιχεία που καθόρισαν το παιχνίδι της Εθνικής με την παρουσία του Ντίνου Μήτογλου σύμφωνα με το Sportal;

Πρώτον, ανέβασε πολύ ψηλά την πίεση αμυντικά και συνέβαλλε ώστε να κερδιθούν μπάλες που μετουσιώθηκαν από τον ίδιο ή τους συμπαίκτες του σε καλάθια στο ανοικτό γήπεδο.

Δεύτερον, σκόραρε είτε από το post up παιχνίδι του, είτε από μακρινή απόσταση. Η ευχέρεια του στο μακρινό σουτ συμβάλλει ώστε να ανοίξει το γήπεδο για την επίθεση της ελληνικής ομάδας και να υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία και αποστάσεις μεταξύ των παικτών.

Και τρίτον, η συναμική παρουσία του κοντά στο καλάθι διορθώνει τις όποιες ανορθογραφίες υπάρχουν στην «φρόντ-λάιν», οι οποίες είναι βέβαιο πως θα εξαλειφθούν με την έλευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο το καλοκαίρι.