Η Μονακό ετοιμάζει νέο γήπεδο και ζητάει μακροχρόνιο συμβόλαιο με την Euroleague
i

© Euroleague Basketball

Η Μονακό ετοιμάζει νέο γήπεδο και ζητάει μακροχρόνιο συμβόλαιο με την Euroleague

Γιώργος Γαβριλάκης 13:31 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 26.04.2024

Την ίδια μέρα που η Μονακό αντιμετωπίζει την Φενέρμπαχτσε στο Game 2 των Playoffs προέκυψε η πληροφορία ότι η ομάδα από το Πριγκιπάτο θα φτιάξει νέο γήπεδο υψηλών προδιαγραφών, ενώ παράλληλα πιέζει την Euroleague για να πάρει εγγυημένο συμβόλαιο συμμετοχής στην κορυφαία διοργάνωση.

Κι ενώ η σεζόν έχει πάρει... φωτιά και τα Playoffs κρίνουν εν πολλοίς την επιτυχία ή την αποτυχία των φιλόδοξων ομάδων, η Μονακό προσπαθεί να επανέλθει. Έχασε το πρώτο ματς στην έδρα της από την Φενέρμπαχτσε και την ίδια μέρα που ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να κάνει το υπέρ του 2-0 στη Βαρκελώνη, οι Μονεγάσκοι θέλουν να ισορροπήσουν την δική τους κατάσταση.

Μόνο που παρά την δράση στο παρόν, η Μονακό σκέφτεται και το μέλλον! Σύμφωνα με πληροφορίες του Basketnews, ο σύλλογος από το Πριγκιπάτο που έχει εξασφαλίσει την παρουσία του και στην Euroleague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2024-25), ζητά από την διοργάνωση μία μακροχρόνια δέσμευση και -με τον τρόπο της- «απαιτεί» η Euroleague Basketball να του δώσει εγγυημένο συμβόλαιο.

Αγωνιστικά η Μονακό πληροί τις προϋποθέσεις του υψηλού επιπέδου, ενώ το ίδιο ισχύει και στα οικονομικά δεδομένα που θέτει. Φέτος πήρε για τρίτη διαδοχική χρονιά την πρόκριση στην post season, πέρσι βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Final Four και τώρα θέλει να επαναλάβει αυτή της την επιτυχία.

Το μπάτζετ της αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ και είναι μία από τις δέκα πιο ακριβές ομάδες της διοργάνωσης, ενώ αν σε έναν τομέα υστερεί αυτό έχει να κάνει με την έδρα της. Το Salle Gaston Médecin είναι ένα γήπεδο σχεδόν 40 χρόνων (ολοκληρώθηκε η κατασκευή του το 1985) και η χωρητικότητά του δεν ξεπερνά τις 5.000 θέσεις.

Ισραηλινός δημοσιογράφος για Αταμάν: «Μου έστησε ενέδρα - Η ιστορία για 'μένα δεν έχει τελειώσει...»
EUROLEAGUE

12:04 - 26.04.2024

Ισραηλινός δημοσιογράφος για Αταμάν: «Μου έστησε ενέδρα - Η ιστορία για 'μένα δεν έχει τελειώσει...»

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, Μόσε Μπάρντα, σε άρθρο του στο One, εξήγησε (από την πλευρά του) τι συνέβη στο ΟΑΚΑ και γιατί ο Εργκίν Αταμάν όχι μόνο δεν του μίλησε, αλλά τον αποπήρε κιόλας...

Για να εξαλειφθεί και το μόνο αρνητικό δεδομένο η Μονακό έχει ήδη αρχίσει τον σχεδιασμό του νέου της γηπέδου, που θα είναι υπερσύγχρονο και πολύ μεγαλύτερο.

Όμοιο με τα κορυφαία της Ευρώπης και ικανό να φιλοξενήσει πάνω από 14.000-15.000 φιλάθλους. Όχι ότι οι Μονεγάσκοι έχουν φανατικό και πολυπληθές κοινό, περισσότερο κάποιοι... αδιάφοροι «high class» θεατές παρακολουθούν τα ματς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν απαιτήσεις και προοπτικές. Όπως η ανάληψη διεξαγωγής μιας τελικής φάσης ή ενός μεγάλου event.

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός για το Game 2 των playoffs της Euroleague

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!