Με ρόστερ «18άρηδων» η Μονακό συνετρίβη πριν τον Ολυμπιακό

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μονακό

i

Euroleague

Με ρόστερ «18άρηδων» η Μονακό συνετρίβη πριν τον Ολυμπιακό

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:29 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:41 - 16.05.2023

Η Μονακό παρουσιάστηκε με 10 πιτσιρικάδες και γνώρισε την συντριβή με -26 από την Μπλουά, λίγες ημέρες μόλις πριν το ταξίδι για του Κάουνας.

Η Μονακό παρουσιάστηκε με μόλις 2 παίκτες πρώτης γραμμής στη σύνθεσή της και γνώρισε την ήττα από την Μπλουά με 102-76, λίγες ημέρες πριν τον ημιτελικό του Final 4 της Euroleague απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Πριγκιπάτου δεν είχε ούτε καν τον προπονητή της στον πάγκο, με τον Σέρχι Γκλάντιρ να εκτελεί χρέη χεντ κόουτς, θέλοντας έτσι να ξεκουράσει άπαντες ενόψει του Final 4.

Όπως ήταν λογικό οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τη βολική αυτή περίσταση και επιβλήθηκαν 102-76 υποχρεώνοντας τους Μονεγάσκους στην όγδοη εφετινή ήττα τους σε 34 ματς στο γαλλικό πρωτάθλημα, αποτέλεσμα που βέβαια δεν έριξε την Μονακό από την πρώτη θέση.

Ο Σέρχι Γκλάντιρ, ο Ουκρανός ασίσταντ του Σάσα Ομπράντοβιτς, δεν μπορούσε να κάνει πολλά με παίκτες όπως ο Κουτίρ, ο Αμινί, ο Νουντογκμπεσί και ο Μονκαντά που ήταν για κάμποση ώρα στο παρκέ. Ο Γιοάν Μακουντού (28 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και Ματ Στραζέλ (12 πόντοι με 0/10 τρίποντα, 10 ασίστ - όλες της ομάδας του) ήταν οι κορυφαίοι, με τον Γκλάντιρ μάλιστα να μην τους βγάζει καθόλου.

Οι υπόλοιποι τέσσερις της Μονακό, που όμως δεν έπαιξαν καθόλου, ήταν οι Ενγκομπό, Ενιαμαλοκί, Ενγκαντού, Βεράντο.