Η Μπαρτσελόνα έβαλε «φρένο» στη Μονακό
i

Barcelona / Twitter

Η Μπαρτσελόνα έβαλε «φρένο» στη Μονακό

Sportal newsroom 21:52 - 14.12.2022 / Ανανεώθηκε: 22:11 - 14.12.2022

Έπειτα από τρεις σερί νίκες η Μονακό είδε τους Καταλανούς να περνούν από το Πριγκιπάτο (63-69) και έπεσαν στο 9-4, εκεί που πλέον ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό και την ομάδα της Βαρκελώνης.

Η Μπαρτσελόνα χρειαζόταν μια μεγάλη νίκη και αυτή ήρθε στην έδρα της φορμαρισμένης φέτος Μονακό, που ήταν δεύτερη στη φετινή «κούρσα» της Euroleague, όμως πλέον ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό. 

Με αυτή τη νίκη οι Καταλανοί ανεβαίνουν στο 9-4, εκεί όπου βρίσκονται ο Ολυμπιακός και η Μονακό, μια νίκη πίσω από τη Φενέρ. 

Η εξέλιξη του αγώνα:

Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Μπαρτσελόνα από την πρώτη περίοδο στη μεγάλη νίκη τους φιλοξενούμενους. Οι έξι πόντοι του και η όρεξη που έδειχνε σε άμυνα και επίθεση ήταν τα στοιχεία που έδιναν στους παίκτες του Γιασικεβίτσιους αέρα νικητή. Οι Καταλανοί έδειχναν στη Μονακό ότι δεν αστειεύονται και δεν άφηναν τον Τζέιμς να κάνει το γνωστό του παιχνίδι. Μπλοκάροντας τον Αμερικάνο οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 16-13 και έδειχναν ότι θα βάλουν δύσκολα στους Μονεγάσκους.

Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι - χέρι, όμως μετά τα πρώτα έξι λεπτά η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει διαφορά με δύο τρίποντα των Κούριτς και Μίροτιτς και να κλείσει στο +5 (29-34). Η τρίτη περίοδος ανήκε στην Μπαρτσελόνα αφού ο Μίροτιτς είχε κέφια και έκανε ότι ήθελε στο παρκέ, συμπαρασύροντας και τους συμπαίκτες του. Στο 30' το ταμπλό έδειχνε 45-60 και οι φιλοξενούμενοι είχαν βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Το παιχνίδι φαινόταν ότι γέρνει προς τους «μπλαουγκράνα». Η Μονακό δεν κατάφερε να επιστρέψει ποτέ, αφού αν και περιόρισε τους αντιπάλους της, δεν έβρισκε ούτε αυτή εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι. Έτσι η ομάδα του «Σάρας» πήρε την 9η φετινή της νίκη, μέσα σε μια έδρα που δεν θα περάσουν πολλοί φέτος. 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-16, 29-34, 45-60, 63-69

ΜΟΝΑΚΟ (Ομπράντοβιτς): Μπράουν, Οκομπό 5 , Μπλόσομγκεϊμ 7,, Ντιάλο 4, Μορμάν 10, Μοτιεγιούνας 11, Ουαταρά, Στράζελ, Χοκ 8, Τζέιμς 16

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιασικεβίτσιους): Ντα Σίλβα 3, Σανλί 5 ), Βέσελι 8, Κάλινιτς 5, Σατοράνσκι 8, Λαπροβίτολα 7, Χίγκινς 9 , Τόμπι 3 , Κούριτς 6 , Γιοκουμπάιτις, Μίροτιτς 15