Μονέκε: «Οι Πίστονς στην Euroleague θα έπαιζαν Play-In το πολύ»

Τσίμα Μονέκε

Μονέκε: «Οι Πίστονς στην Euroleague θα έπαιζαν Play-In το πολύ»

Χρήστος Τσάλτας 15:27 - 27.02.2024

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Τσίμα Μονέκε, με αφορμή την πορεία των Ντιτρόιτ Πίστονς, τονίζοντας πως η ομάδα του Μίσιγκαν στην φετινή Euroleague θα αγωνιζόταν μέχρι το play in.

Ο ανταγωνισμός στην φετινή Euroleague είναι καταιγιστικός, κάτι που αποτυπώνεται στην πορεία των ομάδων και στο γεγονός πως 14-15 ομάδες παλεύουν για μια θέση στην πρώτη 10άδα, που ισοδυναμεί με μια θέση τουλάχιστον στο Play In της διοργάνωσης, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή για πρώτη φορά στην ιστορία.

Η Μπασκόνια διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στα πλέι οφ με τον Τσίμα Μονέκε να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της. Ο Νιγηριανός φόργουορντ έχει -μικρή- εμπειρία από ΝΒΑ, έχοντας περάσει από τους Σακραμέντο Κινγκς και μιλώντας για τους ουραγούς της λίγκας, τους Ντιτρόιτ Πίστονς, ξεκαθάρισε πως δεν θα ήταν διεκδικητές του τίτλου.

Ο φόργουορντ της Μπασκόνια μιλώντας για τους Πίστονς, που έχουν το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ ήταν ξεκάθαρος: «Θα έπαιζαν στο play-in, το πολύ τώρα βέβαια θα αναρωτιούνται όλοι για ποιο λόγο. Σκεφτείτε όλους τους νεαρούς παίκτες που διαθέτουν στο ρόστερ τους (σ.σ. Κάνινγκχαμ, Ντουρέν, Άιβι, Όσαρ Τόμπσον…) Δεν θα τα πήγαιναν καλά με τους Ευρωπαίους προπονητές.

Δεν έχει να κάνει με τους μπασκετικούς κανονισμούς και με ό,τι νιώθεις ότι έχει σημασία. Αυτοί οι τύποι έχουν μέσο όρο 20+ πόντων εκεί πέρα, ενώ αν έρθεις εδώ, παίζεις σε παιχνίδι 40 λεπτών και πολλές φορές δεν αγωνίζεσαι καν στο πρώτο δεκάλεπτο.

Πώς το διαχειρίζεσαι αυτό; Να ‘χεις 14 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής και στο ΝΒΑ να μπορείς να παίξεις πάνω από 26 λεπτά. Είναι εντελώς διαφορετικό».