Η Παρτίζαν έχει στο μυαλό της τον Βάνια Μαρίνκοβιτς της Μπασκόνια
i

© EuroLeague Basketball

Η Παρτίζαν έχει στο μυαλό της τον Βάνια Μαρίνκοβιτς της Μπασκόνια

Γιώργος Γαβριλάκης 13:09 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:15 - 26.02.2024

Το καλοκαίρι μου μας έρχεται ο Βάνια Μαρίνκοβιτς μένει ελεύθερος από την Μπασκόνια και η Παρτιζαν, σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, σκοπεύει να τον διεκδικήσει, να τον επαναπατρίσει και να τον επαναφέρει στο ρόστερ της ομάδας από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του.

Τις τελευταίες μέρες, λίγες ώρες πριν την επανεκκίνηση της EuroLeague με την 27η αγωνιστική (29 Φεβρουαρίου & 1 Μαρτίου), η Μπασκόνια ασχολήθηκε με το... μέλλον, έχοντας στο μυαλό της να τακτοποιήσει κάποιες υποθέσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου σεζόν.

Γι' αυτό και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για επέκταση των συμβολαίων του Τάντας Σεντεκέρσκις και του Μάικ Κότσαρ. Οι δύο τους ανήκουν στα αγωνιστικά πλάνα της νέας σεζόν και γι' αυτό η ομάδα από την Βιτόρια θέλει να τους «κλείσει» από τώρα, ώστε το καλοκαίρι να μην κινδυνεύσει να τους χάσει. Το ίδιο ιδανικά θα ήθελε να κάνει και με τον Βάνια Μαρίνκοβιτς, αλλά με την περίπτωσή του εμπλέκεται η Παρτίζαν και τα πράγματα περιπλέκονται...

Από μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ισπανίας, προκύπτει πως η ομάδα του Βελιγραδίου και ο κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχουν τοποθετήσει τον 27χρονος Σέρβο ως προτεραιότητά τους για τον σχεδιασμό τους.

Θέλουν να υπογράψουν μαζί τους το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος και να τον επανατοποθετήσουν στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του. Ο Μαρίνκοβιτς αγωνίστηκε από το 2013 (όταν ήταν 16 ετών) μέχρι το 2019 στην Παρτίζαν και ακολούθως μετανάστευσε στην Ισπανία. Αρχικά για λογαριασμό της Βαλένθια (2019-2021) και μετά για την Μπασκόνια.

Ένας τέως παίκτης του Παναθηναϊκού και ένας νυν, είναι οι δύο καλύτεροι «κλέφτες» της EuroLeague
EUROLEAGUE

14:14 - 25.02.2024

Ένας τέως παίκτης του Παναθηναϊκού και ένας νυν, είναι οι δύο καλύτεροι «κλέφτες» της EuroLeague

Ο Πάρις Λι της Βιλερμπάν, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε με την πράσινη φανέλα του Παναθηναϊκού, είναι το Νο 1 της στατιστικής λίστας με τους καλύτερους στα κλεψίματα σε ολόκληρη την EuroLeague, ενώ ο... αντικαταστάτης του, Τζέριαν Γκραντ, τον ακολουθεί από κοντά...

Ο διεθνής φόργουορντ, με το «φαρμακερό» μακρινό σουτ και δευτεραθλητής κόσμου με την Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, πραγματοποιεί μία πολύ καλή σεζόν. Έχει καταγράψει στη στατιστική του 10,7 πόντους σε 24 παιχνίδια (τα 15 ως μέλος της πρώτης πεντάδας των Βάσκων), ενώ σουτάρει με 37,4% από το τρίποντο, ενώ επίσης έχει 2,6 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ.