Το γύρισε και έκλεισε θέση για τελικό η Μάλαγα

Το γύρισε και έκλεισε θέση για τελικό η Μάλαγα

Χρήστος Τσάλτας 00:03 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 01:37 - 27.04.2024

Η Μούρθια είχε τον έλεγχο για ένα ημίχρονο και... κάτι, όμως η Ουνικάχα Μάλαγα με σημείο αναφοράς την άμυνά της και με μεγάλα σουτ στην τέταρτη περίοδο κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να φτάσει στη νίκη (80-74), κλείνοντας θέση για τον μεγάλο τελικό του Final 4 του BCL.

Ο «εμφύλιος» στον δεύτερο ημιτελικό του Final 4 του BCL ήταν πραγματικό ντέρμπι και μια... σκυλομαχία ως τα τελευταία δευτερόλεπτα. Η Μούρθια έδειξε στο ξεκίνημα ικανή να κάνει τη ζημιά στην ομάδα τπυ Ίμπον Ναβάρο, όμως στο δεύτερο μέρος η Μάλαγα πάτησε το γκάζι, έβαλε μεγάλα σουτ και κατάφερε να κλείσει θέση για το ραντεβού τίτλου κόντρα στην Τενερίφη, το βράδυ της Κυριακής (28/04).

Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο στο +11 με 26-15, δείχνοντας ικανή να διεκδικήσει ως το τέλος τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Στο δεύτερο μέρος όμως η Μάλαγα ανέβασε την απόδοσή της και βρήκε μεγάλα σουτ στο δεύτερο ημίχρονο. Η άμυνα των παικτών του Ίμπον Ναβάρο ήταν άκρως αποτελεσματική και με τους Τάισον Κάρτερ, Τάιλερ Καλινόσκι να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους στα τελευταία λεπτά, η πρόκριση ήρθε για την ομάδα από την Ανδαλουσία.

Ο Τάισον Κάρτερ με 14 πόντους και 3 ριμπάουντ ήταν ο παίκτης που «μίλησε» στο τέλος της αναμέτρησης για την Μάλαγα, με τον Κέντρικ Πέρι να προσθέτει 12 πόντους, ενώ 11 μέτρησε ο Ντέγιαν Κράβις. Από πλευράς Μούρθια, ο Μάρκο Τοντόροβιτς μέτρησε 18 πόντους με 8/11 σουτ, ενώ ο Ρόντιονς Κούρουκς πρόσθεσε 12 πόντους και 4/9 σουτ.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Ουνικάχα Μάλαγα θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον μεγάλο τελικό, με φόντο τον τίτλο διοργάνωσης, την ώρα που το Περιστέρι bwin θα αντιμετωπίσει την Μούρθια, στον τελικό... γοήτρου του Final 4.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 40-33, 55-59, 74-80.