To Περιστέρι αντιμέτωπο με την... ιστορία και την Τενερίφη - Μέρα ημιτελικών στο Final Four του BCL

To Περιστέρι αντιμέτωπο με την... ιστορία και την Τενερίφη - Μέρα ημιτελικών στο Final Four του BCL

Γιώργος Γαβριλάκης 11:21 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 26.04.2024

Στο Βελιγράδι, το Περιστέρι κυνηγάει τα όνειρά του και το βράδυ της Παρασκευής (26/4, 19:00, Cosmotesports) αντιμετωπίζει στον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League την ισπανική Τενερίφη - Το δεύτερο ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα στην Μάλαγα και την Μούρθια (22:00).

Ανάμεσα σε... πλήθος Ισπανών, το Περιστέρι βρίσκεται στο Βελιγράδι και το βράδυ της Παρασκευής (26/4, 19:00, Cosmotesports) θα αντιμετωπίσει στον πρώτο ημιτελικό του Final Four την Τενερίφη.

Πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας των Δυτικών Προαστίων της Αττικής σε τελική φάση και ουσιαστικά αυτή είναι η δεύτερη φορά που διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του. Η πρώτη ήταν στο τελικό του Κυπέλλου του 2023, όταν και ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό. Τώρα, το επίπεδο είναι ακόμα πιο... δυναμικό και η πρόκληση εξίσου τεράστια.

Άλλωστε, για να καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο, θα πρέπει κατ' αρχάς να νικήσει την ομάδα από τα Κανάρια Νησιά που ανήκουν στην Ισπανία και στη συνέχεια (αν τα καταφέρει) θα αναμετρηθεί με μία εκ των άλλων δύο ομάδων που έρχονται από την Ιβηρική Χερσόνησο και διεκδικούν επίσης της πρωτιά. Την πολύ ισχυρή Μάλαγα, που μάλιστα στο ισπανικό πρωτάθλημα ισοβαθμεί στην πρώτη θέση της κατάταξης με την Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μούρθια, τους δύο συλλόγους που συνθέτουν τον δεύτερο ημιτελικό που ξεκινά τρεις ώρες μετά τον πρώτο.

Το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη, μόνο και μόνο που πήρε την πρόκριση -μέσα από μεγάλες δοκιμασίες και... ανηφορικές διαδρομές- έχει καταφέρει να περάσει στο επόμενο επίπεδο, αλλά όπως όλα τα στελέχη του αναφέρουν δεν βρίσκονται στο Βελιγράδι απλώς για την εμπειρία.

Ώρα για το αποφασιστικό βήμα: Μετά το break ο Ολυμπιακός θέλει να... στριμώξει για τα καλά την Μπαρτσελόνα
EUROLEAGUE

10:02 - 26.04.2024

Ώρα για το αποφασιστικό βήμα: Μετά το break ο Ολυμπιακός θέλει να... στριμώξει για τα καλά την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει το βράδυ της Παρασκευής (26/4, 22:00, Novasports) στον αγωνιστικό χώρο του Palau Blaugrana για το δεύτερο ματς με την Μπαρτσελόνα και μετά τη νίκη του στο πρώτο έχει άνεση κινήσεων, αλλά και τη διάθεση να... τελειώσει μία ώρα αρχύτερα του Καταλανούς - Υγιής ο Φιλίπ Πετρούσεφ, αλλά αμφίβολος (προς το παρόν) για το Game 2.

Άλλωστε, όπως δήλωσε στο Sportal και ο Τζο Ράγκλαντ «το αποτέλεσμα που θα με ικανοποιήσει είναι η κατάκτηση του BCL», ενώ ο κόουτς Kill Bill παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αυτοί που δεν περίμεναν η ομάδα του να φθάσει σε αυτό το επίπεδο εκείνος εξήγησε πως «το περίμενα και το είχε πει στους παίκτες».

🔴 Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ο Σλούκας το ρεκόρ, ο Ιωάννης το... κερασάκι και 1-1!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!