Ο Τζο Ράγκλαντ στο Sportal: «Ποιο αποτέλεσμα θα με ικανοποιήσει; Να κατακτήσω το BCL»

Ο Τζο Ράγκλαντ στο Sportal: «Ποιο αποτέλεσμα θα με ικανοποιήσει; Να κατακτήσω το BCL»

Χρήστος Τσάλτας 10:00 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:00 - 26.04.2024

Ο ιθύνων νους του Περιστερίου bwin, Τζο Ράγκλαντ, μίλησε στο Sportal για το μεγάλο ραντεβού της ομάδας των δυτικών προαστίων στο Final 4 του BCL και ξεκαθάρισε ποιο αποτέλεσμα θα τον αφήσει ικανοποιημένο.

Λίγες ώρες χωρίζουν το Περιστέρι bwin από το πιο μεγάλο παιχνίδι στην ιστορία του. Η ομάδα των δυτικών προαστίων έκανε μια εξαιρετική πορεία ως το ραντεβού τίτλου στο BCL, το Final 4 της διοργάνωσης, το οποίο διεξάγεται στο Βελιγράδι και την επιβλητική Stark Arena. Εκεί κόντρα στα προγνωστικά και με 3 ομάδες από την Ισπανία, που έχουν την δική τους δυναμική, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα διεκδικήσει κάθε πιθανότητα για έναν ακόμα άθλο.

Όλα αυτά ίσως να μην τα γράφαμε αυτή τη στιγμή αν στο παρκέ δεν είχε έναν παίκτη που με την παρουσία του επέβαλε τον νόμο του και έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για την ομάδα του. Ο Τζο Ράγκλαντ είναι ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία της ομάδας των δυτικών προαστίων. Ο ιδανικός floor general για κάθε ομάδα που θέλει να έχει αξιώσεις και να πετύχει κάτι σπουδαίο στη σεζόν.

Ο Κένι Ουίλιαμς στο Sportal: «Έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας και δεν κοιτάμε πίσω»
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

19:45 - 25.04.2024

Ο Κένι Ουίλιαμς στο Sportal: «Έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας και δεν κοιτάμε πίσω»

Το Final 4 του BCL είναι προ των πυλών και ο Κένι Ουίλιαμς μιλάει στο Sportal για την πορεία του Περιστερίου bwin ως το μεγάλο ραντεβού του Βελιγραδίου, αναφέρεται στο Spanoulis Effect και στέλνει μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

Ο όρος «general» μάλιστα δεν είναι τυχαίος. Αρέσει και στον ίδιο τον Αμερικανό γκαρντ, μιας και έχει δώσει τον χαρακτήρα του ηγέτη της ομάδας στον προπονητή του, Βασίλη Σπανούλη. Η συνύπαρξη των δύο ανδρών έχει ανεβάσει επίπεδο το Περιστέρι bwin, κάτι που φάνηκε περίτρανα τη φετινή σεζόν. Από τα χέρια του Ράγκλαντ άλλωστε «εκτελέστηκαν» δεκάδες plays που ξεκίνησαν από το πινακάκι του Kill Bill. Ήταν τα σίγουρα χέρια που ήθελε ο Έλληνας προπονητής την κρίσιμη ώρα.

Οι ώρες περνάνε και ο βετεράνος γκαρντ ετοιμάζεται να πάρει ξανά τη μπάλα και να εκτελέσει για την ομάδα του. Λίγο πριν το κάνει όμως μίλησε στο Sportal και έδωσε το στίγμα του για την προσπάθεια του Περιστερίου bwin στο Βελιγράδι. Αναφέρθηκε στην πορεία ως το Final 4 και τις δυσκολίες που πέρασαν αυτός και οι συμπαίκτες του μέχρι να τα καταφέρουν, εξήγησε τι περιμένει στον ημιτελικό με την Τενερίφη, ενώ ήταν ξεκάθαρος σχετικά με το αποτέλεσμα που θα τον αφήσει ικανοποιημένο το ερχόμενο τριήμερο στο Βελιγράδι.

-Τζό, μεγάλη στιγμή για το Περιστέρι. Πώς προετοιμάζεστε για το πρώτο Final 4 στην ιστορία του Περιστερίου;

«Δουλεύεις σκληρά, προπονείσαι σκληρά και το αντιμετωπίζεις σαν να είναι ένα ακόμα παιχνίδι της σεζόν. Προφανώς είναι ένα παιχνίδι αποκλεισμού, οπότε θέλουμε να φέρουμε στο παρκέ την ενέργεια και την προσπάθεια».

-Πόσο απολαυστική ήταν η διαδρομή πηγαίνοντας στο Final 4, γιατί αρχίσατε το Top 16 με τρεις συνεχόμενες ήττες, αντιδράσατε, ξεκινήσατε τα προημιτελικά με ήττα, αντιδράσατε ξανά. Πόσο απολαυστική ήταν η διαδρομή;

«Είναι απολαυστική γιατί χτίζουμε τον χαρακτήρα μας. Όλοι μπορούν να είναι ενθουσιασμένοι και με αυτοπεποίθηση όταν είναι στα πάνω τους. Μπορείς να είσαι μπροστά 3-0, μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Για εμάς το να επιστρέψουμε και οι προκλήσεις δείχνουν τον χαρακτήρα που έχουμε σαν ομάδα».

-Τι μπορούμε να περιμένουμε από το παιχνίδι της Παρασκευής κόντρα στην Τενερίφη;

«Θα φέρουμε ενέργεια, θα φέρουμε προσπάθεια και επιθετικότητα. Ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί, αλλά θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα που μπορούμε εμείς να ελέγξουμε να τα βάλουμε στα χέρια μας και να δούμε μετά τι έγινε».

-Μπορείς να μας περιγράψεις το vibe στα αποδυτήρια πηγαίνοντας προς το Βελιγράδι;

«Είναι το ίδιο vibe όλη τη σεζόν, είναι συνέπεια. Οι ομάδες όταν έχουν συνεχή ενέργεια έχουν τουλάχιστον ανάλογη επιτυχία».

-Θα αντιμετωπίσετε την Τενερίφη. Την έχετε αντιμετωπίσει ήδη δύο φορές, έχετε μία νίκη, μία ήττα. Το τελευταίο παιχνίδι του Top 16 είναι κατά κάποιο τρόπο ως... πιλότος για εσάς, επειδή ήταν do or die Παιχνίδι. Είναι πιλότος για το τι είστε σε θέση να κάνετε στο παρκέ την Παρασκευή;

«Όχι πραγματικά. Είναι διαφορετικές οι καταστάσεις τώρα. Η σκηνή είναι μεγαλύτερη. Το παιχνίδι είναι πολύ πιο σημαντικό τώρα. Θεωρώ ότι εκείνο το παιχνίδι είχε μια σημασία, όσον αφορά εκείνους, αλλά δεν είναι playoffs. Θα είναι διαφορετικό. Δεν μπορείς να κρυφτείς από την ενέργεια που θα βγάλουν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε».

-Τι σημαίνει για σένα προσωπικά το να είσαι στο Final 4 του BCL;

«Ήμουν σε αυτή τη θέση και πάλι. Προσπαθώ να είμαι συνεπής όσον αφορά την προσπάθεια και την ενέργειά μου, όσον αφορά την ηγεσία της ομάδας και την θέληση σε κάθε κατάσταση. Έχω έναν σπουδαίο ηγέτη πίσω μου. Ο κόουτς ξέρει πώς να κερδίζει. Δεν είναι μυστικό για την επιτυχία μας. Εκείνος ως ηγέτης και εγώ ως στρατηγός, γιατί έτσι νιώθω και για τους δυο μας τη φετινή σεζόν και είμαστε στο Final 4. Θέλουμε να συνεχίσουμε και να κερδίσουμε το τρόπαιο».

-Εάν έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε την Δευτέρα, όταν το Final 4 τελειώσει, ποιο αποτέλεσμα θα σε έκανε χαρούμενο. Ποιο αποτέλεσμα θα σε άφηνε ικανοποιημένο, νικήσεις ή χάσεις το τουρνουά;

«Να κερδίσω το τουρνουά! Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα και το μόνο αποτέλεσμα για κάθε ομάδα που είναι εκεί. Εάν πραγματικά θες να είσαι σπουδαίος. Θέλουμε να βάλουμε τα ονόματά μας στα βιβλία της ιστορίας και πρέπει να το κάνουμε χρησιμοποιώντας ενέργεια και προσπάθεια και επιθετικότητα. Θα δούμε τι θα συμβεί».

-Τελευταία ερώτηση. Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να μοιραστείς με τον κόσμο του Περιστερίου. Πολλοί από αυτούς θα ταξιδέψουν στο Βελιγράδι. Ποιο είναι το μήνυμά σου;

«Πραγματικά τους εκτιμώ που έρχονται εκεί. Πιστεύω ότι το Game 2 που κερδίσαμε με 30 πόντους είναι τεράστια απόδειξη της ενέργειας και της προσπάθειας που φέρνουν σε εμάς. Ταξίδεψαν μαζί μας στο Gaem 3 και είχαν ωραία ατμόσφαιρα πίσω από τον πάγκο μας. Το νιώθαμε. Σίγουρα θέλουμε να μας στηρίζουν και να είναι εκεί και να το διασκεδάσουν. Θα βρούμε τρόπο να κερδίσουμε το τρόπαιο».