Σπανούλης: «Εγώ περίμενα να βρισκόμαστε στο Final 4 - Αυτό είπα στους παίκτες μου»

Σπανούλης: «Εγώ περίμενα να βρισκόμαστε στο Final 4 - Αυτό είπα στους παίκτες μου»

Χρήστος Τσάλτας 17:06 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:32 - 25.04.2024

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως ήταν στόχος για το Περιστέρι bwin να φτάσει στο Final 4 του BCL και επεσήμανε πως είπε στους παίκτες του να μην αλλάξουν τον τρόπο που παίζουν όλη τη σεζόν.

Μεγάλη στιγμή για το Περιστέρι bwin, το οποίο βρίσκεται στο Βελιγράδι για το Final 4 του BCL. Παρά τις δυσκολίες και τις αναποδιές που συνάντησε η ομάδα των δυτικών προαστίων κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη πρόκριση και πλέον ετοιμάζεται για ένα ιστορικό παιχνίδι, απέναντι στην Τενερίφη, την Παρασκευή, στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Final 4 για την παρουσία της ομάδας του στην σερβική πρωτεύουσα και τόνισε πως άξιζαν οι παίκτες του να βρίσκονται εδώ. Παράλληλα επεσήμανε τα λόγια που είπε στους παίκτες του τις προηγούμενες μέρες και είχαν να κάνουν με το ταξίδι της ομάδας στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης.

Κασελάκης: «Πιστεύαμε ότι θα φτάναμε εδώ ακόμα και στο 0-3 της φάσης των 16»
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

16:37 - 25.04.2024

Κασελάκης: «Πιστεύαμε ότι θα φτάναμε εδώ ακόμα και στο 0-3 της φάσης των 16»

Ο Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε για την παρουσία του Περιστερίου bwin στο Final 4 του BCL και τόνισε πως άπαντες στην ομάδα πίστευαν στην πρόκριση στο Final 4 ακόμα και όταν η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

Όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης στην συνέντευξη Τύπου του Final 4 του BCL

Για την πορεία του Περιστερίου bwin: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Πολλοί δεν περίμεναν να είμαστε εδώ, εγώ το περίμενα και αυτό ήταν το όνειρο και ο στόχος μας να είμαστε σε Final 4 με το Περιστέρι. Αξίζαμε να είμαστε εδώ. Όλες οι ομάδες που είναι εδώ άξιζαν να βρίσκονται. Η ομάδα έδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται εδώ. Αυτό που είπα στους παίκτες μου είναι να συνεχίζουν να παίζουν το μπάσκετ που παίζουν όλη τη σεζόν και να μην αλλάξουν τίποτα».

Για την πορεία του ως παίκτης, τη νοοτροπία και το DNA του να μην τα παρατάει: «Δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη. Πρέπει να δουλεύεις από την πρώτη μέρα. Πρέπει να έχεις τον σωστό χαρακτήρα και τους παίκτες για αυτή τη νοοτροπία. Πήραμε την απόφαση με τους προπονητές να έχουμε αυτούς τους παίκτες που ακολουθούν τον χαρακτήρα μας. Έχουμε πεινασμένους και με κίνητρο παίκτες να κάνουν κάτι ξεχωριστό. Τίποτα δεν έρχεται εύκολο. Είχαμε πολλές δυσκολίες και αυτές δημιούργησαν τον χαρακτήρα και το μομέντουμ μας».

Για την προετοιμασία της ομάδας για το Final 4: «Οι δύσκολες στιγμές πέρασαν, τώρα έρχεται η απόλαυση. Για μια ομάδα σαν το Περιστέρι είναι δύσκολο να μπει στους 16, πολύ πιο δύσκολο στα προημιτελικά, ακόμα πιο δύσκολο να πας στο Final 4. Αλλά τώρα δεν υπάρχει δυσκολία, δεν έχεις πίεση. Απλά παίζεις μπάσκετ».

Για τον ημιτελικό με την Τενερίφη: «Έχουμε τεράστιο σεβασμό για τον προπονητή και την ομάδα της Τενερίφης. Σπουδαία ομάδα. Πολλά Final 4. Έχουν μια κουλτούρα και νικηφόρα ταυτότητα. Είμαστε νέοι στο Final 4 αλλά πολλές φορές δεν ήμασταν το φαβορί, όπως και σαν παίκτης δεν ήμουν. Σε τέτοια παιχνίδια όλοι έχουν τις πιθανότητές τους. Για την Τενερίφη πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που παίζουμε όλη τη σεζόν. Δεν θέλουμε να προσποιηθούμε πως είμαστε πιο έξυπνοι. Ειδικά κόντρα σε μια ομάδα σαν την Τενερίφη».

Για την εμπειρία του Final 4: «Έχω σπουδαίες αναμνήσεις. Κουβαλάω αυτές τις εμπειρίες και σαν προπονητής. Εγώ δεν παίζω μπάσκετ τώρα, παίζουν οι παίκτες μου και αυτοί αποφασίζουν το παιχνίδι. Εγώ είμαι στην άκρη και δίνω την τακτική, αυτοί αποφασίζουν το παιχνίδι. Εγώ απλά τους καθοδηγώ».