Ο Κένι Ουίλιαμς στο Sportal: «Έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας και δεν κοιτάμε πίσω»

Ο Κένι Ουίλιαμς στο Sportal: «Έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας και δεν κοιτάμε πίσω»

Χρήστος Τσάλτας 19:45 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:40 - 26.04.2024

Το Final 4 του BCL είναι προ των πυλών και ο Κένι Ουίλιαμς μιλάει στο Sportal για την πορεία του Περιστερίου bwin ως το μεγάλο ραντεβού του Βελιγραδίου, αναφέρεται στο Spanoulis Effect και στέλνει μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

Η πιο μεγάλη ώρα πλησιάζει για το Περιστέρι bwin. Η ομάδα των δυτικών προαστίων κατάφερε να πάρει σπουδαία πρόκριση στο Final 4 του BCL για πρώτη φορά στην ιστορία της, γράφοντας χρυσή σελίδα. Ο Βασίλης Σπανούλης άλλωστε προετοιμάσει εξαιρετικά την ομάδα του σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και τώρα οι «κυανοκίτρινοι» ετοιμάζονται για το πιο μεγάλο παιχνίδι της ιστορίας τους.

Ανάμεσα στους παίκτες που κάνουν τη διαφορά και έχουν συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να φτάσει η ομάδα των δυτικών προαστίων στο μεγάλο ραντεβού του Βελιγραδίου είναι ο Κένι Ουίλιαμς. Ο εκρηκτικός γκαρντ είναι σταθερά στην επίθεση του Περιστερίου και δεν ήταν λίγες οι φορές όπου έγινε σημείο αναφοράς σε σημεία που η ομάδα του τον είχε ανάγκη.

Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ στο Sportal: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με τη συμμετοχή στο Final 4»
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

19:33 - 23.04.2024

Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ στο Sportal: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με τη συμμετοχή στο Final 4»

Το Περιστέρι bwin ετοιμάζεται για την πιο μεγάλη πρόκληση της ιστορίας του και ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ μίλησε για το μεγάλο ραντεβού του Βελιγραδίου, ενώ τόνισε πως μόνο η παρουσία στο Final 4 δεν αρκεί.

Κάτι που πρέπει να επαναλάβει και στο Βελιγράδι για να οδηγήσει σε ακόμα μια υπέρβαση την ομάδα του. Λίγο πριν από την «μάχη» με το Τενερίφη μίλησε στο Sportal για τις δυσκολίες που συνάντησε η ομάδα του στον δρόμο για το Βελιγράδι, την νοοτροπία που έχει περάσει ο Βασίλης Σπανούλης στην ομάδα, ενώ εξήγησε ποιο αποτέλεσμα θα τον άφηνε ικανοποιημένο ενόψει Final 4.

-Κένι, μεγάλη στιγμή για το Περιστέιρ. Είστε στο Final 4 του BCL Πώς προετοιμάζεστε πηγαίνοντας στο Βελιγράδι;

«Δεν αλλάζει κάτι πραγματικά. Σε τέτοιες στιγμές το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι αυτό που έκανες όλη τη σεζόν. Δεν είναι σύμπτωση που είμαστε εδώ, οπότε θέλουμε να δείξουμε ποιοι είμαστε και από πού ερχόμαστε και δεν αλλάζει τίποτα. Απλά όπως είμαστε όλη τη σεζόν. Προπονούμαστε σκληρά και εστιάζουμε στα ατομικά χαρακτηριστικά. Προετοιμαζόμαστε πνευματικά για το παιχνίδι».

-Αντιδράσατε όχι μία, αλλά δύο φορές σε αυτή τη διαδρομή. Στο Top 16 είχατε 3 συνεχόμενες ήττες στον πρώτο γύρο, αντιδράσατε. Κόντρα στην Βόννη είχατε 1 ήττα, αντιδράσατε ξανά. Τι δείχνει αυτό για τον χαρακτήρα του γκρουπ;

«Δείχνει ότι όταν η πλάτη είναι στον τοίχο δεν τα παρατάμε. Δεν κρυβόμαστε από τις δυσκολίες. Όταν οι δυσκολίες έρχονται η προσπάθεια είναι ακόμα πιο υψηλή. Παλεύουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε και παιζουμε το καλύτερο μπάσκετ. Αυτό είναι μια απόδειξη του προπονητή. Έχει ακόμα την ίδια εμπιστοσύνη σε εμάς καθημερινά, σε κάθε παιχνίδι. Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, εάν συνεχίσουμε να παίζουμε, να κάνουμε αυτά που κάνουμε και παίζουμε με τον τρόπο που μπορούμε να παίξουμε, τότε μπορούμε να ζήσουμε με το αποτέλεσμα. Αλλά πολλές φορές μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Τα πάντα έχουν να κάνουν με το πώς παίζεις και πώς προσεγγίζεις το παιχνίδι. Τα πάντα φροντίζονται από μόνα τους».

-Τι μπορούμε να περιμένουμε από το Περιστέρι; Πηγαίνετε εκεί ως underdog. Τι μπορούμε να περιμένουμε συνολικά;

«Να παίξουμε με τον τρόπο που παίζουμε. Οι πλάτες μας είναι στον τοίχο. Πηγαίνεις σε τέτοιες καταστάσεις, ένα παιχνίδι για να προχωρήσεις και παίζεις για μεγαλύτερα έπαθλα. Είναι μπροστά μας τώρα και δεν κοιτάμε πίσω. Πρέπει να πάρουμε ό,τι μπορούμε ο ένας για τον άλλο, για τον προπονητή και αυτό περιλαμβάνει την προσπάθειά μας στην άμυνα και να παίζουμε ομαδικά στην επίθεση. Τα πάντα θα έρθουν από μόνα τους».

-Μπορούμε να μιλήσουμε για τον Βασίλη Σπανούλη. Τι φέρνει στην ομάδα με την παρουσία του;

«Όλοι ξέρουν πώς είναι, την νοοτροπία του και πώς προσεγγίζει το μπάσκετ. Το έχει περάσει αυτό σε όλη την ομάδα. Αυτή η αυτοπεποίθηση που μας δίνει δεν αφήνει τίποτα να μας επηρεάσει, καλό ή κακό. Είναι πάντα σταθερός και το έχει περάσει σε εμάς. Ό,τι κι αν συμβεί, είτε ήττα, είτε νίκη τα πάντα έχουν να κάνουν με το τι μπορούμε να μάθουμε από αυτό και να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι την επόμενη μέρα. Είναι σταθερές μέρες για εκείνον και εάν βάλεις σε σειρά τις μέρες τότε θα αξίζεις αυτό που θα πάρεις».

-Και για το τέλος, εάν έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε την Δευτέρα, όταν το Final 4 του BCL τελειώσει, τι αποτέλεσμα θα σε άφηνε ικανοποιημένο, γενικά;

«Τίποτε άλλο πέραν του πρωταθλήματος. Μιλήσαμε γι αυτό στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο στόχος είναι ο τίτλος. Γι αυτό είμαστε εδώ, γι αυτό παίζουμε τέτοιες στιγμές, γι αυτό ζεις ως παίκτης, να κερδίσεις έναν τίτλο. Είναι ο μόνος τρόπος να είσαι ικανοποιημένος, ειδικά όταν φτάνεις τόσο κοντά, να σηκώνεις το κύπελλο».

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των playoffs