Μπαφές στο Sportal: «Είμαστε οικογένεια με τον Μπαρτζώκα - Ό, τι έργο έχει γίνει στο ΣΕΦ έχει πληρωθεί από τον Ολυμπιακό»

Μπαφές στο Sportal: «Είμαστε οικογένεια με τον Μπαρτζώκα - Ό, τι έργο έχει γίνει στο ΣΕΦ έχει πληρωθεί από τον Ολυμπιακό»

Sportal newsroom 22:38 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:40 - 18.02.2024

Ο Χρήστος Μπαφές μίλησε στην κάμερα του Sportal μετά το φινάλε του τελικού Κυπέλλου και την κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο στο μπάσκετ ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 69-58 του Παναθηναϊκού στον τελικό του Final 8 που έγινε στην Κρήτη και κατέκτησε το τρόπαιο για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Ο Χρήστος Μπαφές, Sports Director του Ολυμπιακού, μίλησε μετά το φινάλε του τελικού στην κάμερα του Sportal. Ο Έλληνας παράγοντας σημείωσε ότι ο τίτλος αυτός ήταν πολύ σημαντικός για την ομάδα του Πειραιά γιατί έρχεται σε μία ομάδα περίοδο που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν θέματα τραυματισμών.

«Ίσως επειδή είμαι 22 χρόνια στην ομάδα (σ΄σ γέλια)», σχολίασε αρχικά ο Χρήστος Μπαφές στην κάμερα του Sportal για το γεγονός ότι του ζητούν όλοι μία φωτογραφία.

«Για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό, όπως ότι κερδίσαμε το τρίτο διαδοχικό κύπελλο, που είχε να γίνει από τη δεκαετία του 1970. Αυτό δε σημαίνει κάτι, έχουμε δύο στόχους μπροστά μας και συνεχίσουμε βήμα - βήμα παιχνίδι - παιχνίδι», σημείωσε ο Χρήστος Μπαφές για το πόσο σημαντικό ήταν το Κύπελλο για τον Ολυμπιακό.

«Η δουλειά η δική μου στον πάγκο είναι αυτή: να έχουμε σε ηρεμία την ομάδα και να γνωρίζουμε τους κανονισμούς. Το θέμα είναι να ενημερώνεσαι και αυτό προσπαθώ να κάνω. Στον πάγκο πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό, μου το έμαθε ο Μίλαν Τόμιτς αυτό», σημείωσε ο Έλληνας παράγοντας για τη δουλειά που κάνει στον πάγκο.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Μπαφές σημείωσε για τη σχέση του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Με τον κόουτς είμαστε οικογένεια. Τον ξέρουμε καλά, μας ξέρει καλά. Είμαστε όλοι για να υποστηρίζουμε τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη»

Ο Χρήστος Μπαφές ρωτήθηκε και για τα έργα που γίνονται στο ΣΕΦ: «Ό,τι έργο γίνεται στο ΣΕΦ γίνεται με λεφτά του Ολυμπιακού. Δεν υπήρχε προϋπολογισμός στο ΣΕΦ για έργα τα τελευταία 15 χρόνια. Στο ΣΕΦ δεν υπάρχει air condition, στάζει η οροφή. Ό,τι έργο έχει γίνει, το έχει πληρώσει ο Ολυμπιακός. Το συγκεκριμένο γήπεδο που είμαστε είναι ίσως το καλύτερο στην Ελλάδα και μπράβο στους υπεύθυνους. Ζήσαμε μία γιορτή του μπάσκετ. Δεν μπορούν να σταματήσουν τα υβριστικά στα γήπεδα, μην κοροϊδευόμαστε», διευκρίνισε ο Έλληνας παράγοντας.

«Κάθε τίτλος είναι γλυκός. Αυτό που το κάνει πιο γλυκό είναι ότι εμείς από την αρχή της χρονιάς ζούμε απίστευτα πράγματα με τους τραυματισμούς. Αυτό που έχουμε περάσει από την αρχή της χρονιάς είναι πολύ δύσκολο. Έχουμε περάσει διάφορα αλλά η ομάδα έμεινε όρθια. Το σημαντικότερο απ' όλα είναι τα καλά αποδυτήρια. Ναι, θα χάσουμε κάποια στιγμή, αλλά θα χάσουμε όλοι μαζί. Όπως και νικάμε όλοι μαζί», είπε ο Χρήστος Μπάφες.

Κυπελλούχος στην Κρήτη και... δυναμίτης στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, στο εκπληκτικό 4-1 επί του ΠΑΟΚ!