Η Μπάγερν αφήνει άφωνο το παγκόσμιο μπάσκετ: Πρεμιέρα σε παρκέ τύπου glass-floor! (vid)

Η Μπάγερν αφήνει άφωνο το παγκόσμιο μπάσκετ: Πρεμιέρα σε παρκέ τύπου glass-floor! (vid)

Νίκος Καλαμπάκας 15:11 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 19.09.2023

Η πρεμιέρα της Μπάγερν Μονάχου στο γερμανικό πρωτάθλημα αναμένεται να αφήσει άφωνους τους φίλους της ομάδας οι οποίοι θα παρακολουθήσουν για πρώτη φορά αγώνα σε glass-floor.

Η συνεργασία μεταξύ της BMW και της Μπάγερν Μονάχου στο μπάσκετ η οποία ξεκίνησε το 2023, έχει θέσει τρεις στόχους: αθλητική επιτυχία, κοινωνική δέσμευση και μια κορυφαία εμπειρία για τους θεατές στο BMW Park.

Η BMW κάνει πράξη τη δήλωση της στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, παρουσιάζοντας την FC Bayern Munich Basketball και την easyCredit Basketball Bundesliga με παγκόσμια πρεμιέρα: για πρώτη φορά, ένας αγώνας πρωταθλήματος θα παιχτεί σε ένα υψηλής τεχνολογίας αθλητικό παρκέ που θα προβάλλονται βίντεο.

Όταν η Μπάγερν και η Μιτελντόιτσερ αναμετρηθούν την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου (20:00), η παρουσίαση αυτής του αθλητικού event θα γίνει σε νέα διάσταση.

Όπως αναφέρει η Μπάγερν, το παρκέ θα προσφέρει επίσης έναν κατάλληλο τρόπο για να καλωσορίσουν και να τιμήσουν οι φίλοι της ομάδας τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές με τη Γερμανία, Αντρέας Ομπστ, Ισαάκ Μπόνγκα και Νιλς Γκιφάι στον πρώτο τους αγώνα μετά τη συναρπαστική νίκη της ομάδας DBB στη Μανίλα.

«Όταν συνάψαμε τη συνεργασία με την FC Bayern Munich Basketball, υποσχεθήκαμε να κάνουμε το BMW Park μια αρένα για αθλήματα και εκδηλώσεις, η οποία αποτελεί πόλο έλξης τόσο μέσα όσο και για την πόλη του Μονάχου που τρελαίνεται από τον αθλητισμό», δήλωσε ο Μπερντ Ντόπκε, επικεφαλής της BMW Munich.

«Ο πρώτος αγώνας πρωταθλήματος στο BMW Park σε αυτό το παρκέ υψηλής τεχνολογίας είναι το αποκορύφωμα και δείχνει με έμφαση ότι η BMW διακλαδίζεται προς μια διαφορετική κατεύθυνση και αναλαμβάνει έναν πρωτοποριακό ρόλο όσον αφορά τόσο την τεχνολογία όσο και την εμπειρία των επισκεπτών».

Το ASB GlassFloor αναπτύχθηκε στη Βαυαρία και μπορεί να εμφανίζει οπτικά εντυπωσιακά γραφικά, που εμφανίζονται σε ολόκληρο το γήπεδο. Επιπλέον, δεδομένα σε πραγματικό χρόνο όπως συστήματα παρακολούθησης παικτών και μπάλας μπορούν επίσης να εμφανίζονται απρόσκοπτα, ανεβάζοντας την εμπειρία του θεατή σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη δέσμευση του συνεργάτη μας BMW, η οποία κάνει δυνατή αυτή τη θεαματική εκδήλωση», δήλωσε ο Μάρκο Πέσιτς, Διευθύνων Σύμβουλος της FC Bayern Munich Basketball. «Οι οπαδοί να ρίξουν μια ματιά και να έρθουν στην αρένα. Αυτή θα είναι μια μοναδική εμπειρία! Για άλλη μια φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην BMW που το έκανε αυτό. Οι παίκτες μας, που πήραν την πρώτη εντύπωση την περασμένη εβδομάδα στην εκδήλωση Meet & Greet στο BMW Welt είναι επίσης ενθουσιασμένοι».

Προηγουμένως, το πάτωμα χρησιμοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ Γυναικών U19 της FIBA και ενθουσίασε τόσο τους φιλάθλους όσο και τους παίκτες, οι οποίοι ήταν γεμάτοι επαίνους για τις αγωνιστικές ιδιότητες της καινοτόμου επιφάνειας. Επιπλέον, ο κίνδυνος τραυματισμών είναι σημαντικά χαμηλότερος στο φιλικό προς τις αρθρώσεις δάπεδο «LumiFlex» σε σύγκριση με μια συμβατική επιφάνεια.

Το καινοτόμο δάπεδο αποτελείται από δύο υαλοπίνακες ασφαλείας πάχους 5 χιλιοστών με πλαστικοποίηση με μεμβράνη ασφαλείας. Το γυαλί καλύπτει μια ειδικά σχεδιασμένη οθόνη LED, η οποία είναι τοποθετημένη σε στοιχεία αλουμινίου. Αυτός ο σχεδιασμός παρέχει μια πολύ σταθερή και βελτιστοποιημένη για τον αθλητή ελαστικότητα και απορρόφηση κραδασμών. Η βαθιά χαραγμένη επιφάνεια με ενσωματωμένα κεραμικά σημεία εξασφαλίζει το σωστό κράτημα.