Play the game!

Play the game!

Γιάννης Πάλλας 19:10 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:11 - 31.01.2024

Το συμπέρασμα της διαφωνίας του Λούκα Μπάνκι με τον Μάικ Τζέιμς για την καταπόνηση των παικτών από τα συνεχόμενα παιχνίδια

Πρόσφατα ο προπονητής της Βίρτους Λούκα Μπάνκι μίλησε ανοικτά για το θέμα της επιβάρυνσης των παικτών από τα συνεχόμενα παιχνίδια. 

Ο Ιταλός προπονητής, μετά το τέλος της αναμέτρησης της ομάδας της Μπολόνια με τη Νάπολι υποστήριξε ότι «αυτό το πρόγραμμα αγώνων “σκοτώνει” το παιχνίδι και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παικτών»!

Τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια θεωρεί ο Λούκα Μπάνκι πως αποτελούν μεγάλο πρόβλημα. «Δεν μπορούμε να σηκώνουμε τους παίκτες και να τους πετάμε στο γήπεδο. 

Πρέπει να επιστρέψουν σε έναν ρυθμό που μόνο η προπόνηση μπορεί να προσφέρει για να ανακτήσει ο αθλητής την αυτοπεποίθησή του. Μερικές φορές νομίζω ότι ζητάμε πάρα πολλά, ξεκινώντας από το πρόγραμμα αγώνων που ακολουθούν» συμπλήρωσε.

Πριν προλάβει να στεγνώσει το... μελάνι από την άποψη του Ιταλού προπονητή ήρθε η διαφωνία από έναν σούπερ σταρ των ευρωπαϊκών γηπέδων, τον Μάικ Τζέιμς.

Ο Αμερικανός γκαρντ της Μονακό κατέθεσε την άποψη του μέσα από ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, όπου υποστήριξε: «Αγαπώ τον κόουτς Μπάνκι, αλλά πρέπει να διαφωνήσω. Προετοιμάζεις το σώμα σου στην offseason και το ενισχύεις κατά τη διάρκεια της σεζόν για να βγάλεις τη σεζόν. Δουλεύεις και το σώμα σου θα ανταποκριθεί. Προφανώς υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις για αυτό, αλλά είναι λιγότερες. Οι παίκτες πρέπει να βάλουν δουλειά».

Το μπάσκετ με την εξέλιξη του στο κορυφαίο επίπεδο, όπως είναι η Euroleague έχει γίνει πολύ θεαματικό και η εξέλιξη των αγώνων και τη φετινή σεζόν το επιβεβαιώνει.

Ανεξάρτητα από το αν φτάνουν οι παίκτες στα όρια τους από τα πολλά παιχνίδια, είναι ξεκάθαρο πως οφείλουν να προσέχουν το σώμα τους όλη τη σεζόν! Όχι, μόνο κατά την αγωνιστική περίοδο. Πιο πολύ θα λέγαμε ότι πρέπει να δίνουν έμφαση στην προαγωνιστική περίοδο.

Άλλωστε και η ELPA (Ένωση Παικτών EuroLeague) δεν έχει τοποθετηθεί περί του αντιθέτου, συνεπώς, η συζήτηση γίνεται μάλλον για να γίνει. Διότι, δεν μπορεί διαρκώς να αυξάνονται τα χρήματα που δαπανώνται για την δημιουργία μιας ομάδας που θα φτάσει μέχρι το τέλος της διοργάνωσης και το τρόπαιο και την ίδια στιγμή να γίνεται συζήτηση για λιγότερα παιχνίδια.

Ο κόσμος θέλει να βλέπει ωραίο θέαμα, επίσης ο κόσμος θέλει να βλέπει πολλά παιχνίδια υψηλού επιπέδου, οπότε αυτό που πρέπει να κάνουν οι παίκτες είναι να «ακούσουν» τον Μάικ Τζέιμς και να δουλέψουν πολύ στην προαγωνιστική περίοδο, ώστε να χτίσουν την άμυνα του σώματος τους.

Γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα συμβεί αυτό που γίνεται με πολλούς Αμερικανούς τα τελευταία χρόνια, όπου αφήνουν το κορμί τους το καλοκαίρι και επιστρέφοντας την επόμενη σεζόν, λόγω των συνεχόμενων αγώνων, «πληγώνονται» από μυϊκούς τραυματισμούς και δείχνουν σαν να είναι... άλλοι παίκτες.

Ο σούπερ σκόρερ της EuroLeague Μάικ Τζέιμς, έδειξε τον σωστό δρόμο για τον τρόπο αντιμετώπισης των πολλών παιχνιδιών από τους παίκτες, καθώς είναι δεδομένο πως δύσκολα θα μειωθούν τα παιχνίδια τα επόμενα χρόνια, διότι σ’ αυτή την περίπτωση θα μειωθούν και τα έσοδα των ομάδων. Κι αυτό δεν το θέλουν ούτε οι ίδιοι, αλλά ούτε και οι ομάδες...