Η Μπανταλόνα πέταξε εκτός ημιτελικών τη Μπασκόνια!

Μπανταλόνα - Μπασκόνια 83-76

i

Club Joventut Badalona / twitter

Η Μπανταλόνα πέταξε εκτός ημιτελικών τη Μπασκόνια!

Νίκος Καλαμπάκας 00:13 - 31.05.2023

Την έκπληξη του ισπανικού πρωταθλήματος έκανε η Μπανταλόνα, αφού νίκησε τη Μπασκόνια με 83-76 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Liga Endesa, στέλνοντας τους Βάσκους σε διακοπές!

Αποκλεισμό είχε το μενού της Τρίτης 30/5 για τη Μπασκόνια! Η ομάδα του είδε την Μπανταλόνα να επικρατεί ξανά στη σειρά τους (83-76) και να παίρνει εκεί το εισιτήριο για τους «4» των playoffs της ισπανικής λίγκας. 

Ο Γκάι για μια ακόμα φορά ήταν εξαιρετικός και σημείωσε 20 πόντους, δίνοντας στην ομάδα του την πρόκριση και ρίχνοντας τους παίκτες του Πεναρόγια στο καναβάτσο. Από κοντά του σε απόδοση οι Βίβες και Φελίθ που πρόσθεσαν από 14 και 13 αντίστοιχα, βάζοντας το λιθαράκι τους για το σπουδαίο επίτευγμα της Μπανταλόνα.

Ο Χάουαρντ ήταν ο κορυφαίος της Μπασκόνια, όμως οι 16 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί ώστε να αποτρέψουν το μοιραίο. Άλλους 11 έβαλε ο Γκιεντράιτις, όμως οι Βάσκοι αναγκάζονται να αποχαιρετήσουν τα playoffs, κλείνοντας εδώ τη σεζόν τους.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και το διατήρησαν έως το τέλος του.

Στο ημίχρονο του αγώνα η Μπανταλόνα ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Πάου Ρίμπας, μέσα σε κλίμα αποθέωσης από τους οπαδούς της. Το συμβόλαιό του είναι 2+1 χρόνια, γεγονός που του επιτρέπει να ολοκληρώσει την καριέρα του στον σύλλογο που αγάπησε, αφού βρίσκεται εκεί από ηλικία 5 ετών. 

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 46-40, 71-62, 83-76