Ο Μπάρκλεϊ αποκαλύπτει τον «περίεργο» τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να αποφύγει το Draft από τους Σίξερς

Τσαρλς Μπάρκλεϊ

i

© photo by Maddie Meyer / Getty Images / Ideal Images

Ο Μπάρκλεϊ αποκαλύπτει τον «περίεργο» τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να αποφύγει το Draft από τους Σίξερς

Δημήτρης Χούπης 10:57 - 23.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:13 - 23.06.2023

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ αποκάλυψε τον «περίεργο» τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να αποφύγει το 1984 το draft από τους Σίξερς.

Ημέρα Draft είναι η σημερινή στο NBA με τον Βίκτορ Ουεμπανιαμά να τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του. Μέρα που είναι λοιπόν ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ αποκάλυψε ένα περίεργο τρόπου που προσπάθησε να αποφύγει το Draft από τους Σίξερς

Συγκεκριμένα η ομάδα της Φιλαδέλφεια είχε επιλέξει το 1984 τον Μπάρκλεϊ από το πανεπιστήμιο του Όμπερν. Η θητεία του στους Σίξερς λοιπόν κράτησε οκτώ σεζόν, προτού αλλάξει και πάει στους Φοίνιξ Σανς. Όπου και είχε μια τρομερή καριέρα, έχοντας μάλιστα και μια φοβερή σειρά τελικών το 1993. 

Η καριέρα του τελείωσε στους Χιούστον Ρόκετς, έχοντας στην «πλάτη» του έντεκα φορές μπει στο All-Star και πέντε φορές στην κορυφαία πεντάδα. Οι Σίξερς μάλιστα έχουν αποσύρει τη φανέλα του. Στην αρχή όμως ο Αμερικανός, ενώ είχε επίγνωση του ενδιαφέροντος από τους Σίξερς, είχε επιφυλάξεις για την ένταξή του στην ομάδα λόγω μιας ασυμφωνίας για τον μισθό και των προσωπικών του προσδοκιών. 

«Στο κολλέγιο ήμουν 136 κιλά», αναφέρει αρχικά ο Μπάρκλεϊ στον Τζέισον και Τρέβις Κέλτσε στο πόντκαστ New Heights. «Οι Σίξερς με είχαν φέρει για επίσκεψη και οι ιδιοκτήτες είπαν, «Όλοι ανησυχούν για το βάρος σου». Σκέφτηκα ότι είχα περίπου  έξι εβδομάδες μέχρι το Draft. Και μου λέει μετά «Θέλω να κάτσεις εκεί μία μέρα πριν από το Draft και να δούμε ότι ζυγίζεις 129 κιλά».

«Λόγω των τότε κανονισμών στο NBΑ μπορούσα να πάρω 75.000 δολάρια και εγώ δεν άφησα το κολλέγιο για τόσα χρήματα, τα οποία θα μπορούσα να τα είχα πάρει στο κολλέγιο. Έτσι πήγαμε ένα ταχυφαγείο. Σταματάω μετά στη Φιλαδέλφεια και ζύγιζα περίπου 130 κιλά, Φεύγω και σκέφτομαι «Φτηνά τη γλίτωσα».