Μπαρτσελόνα: Οι περικοπές στο μπάτζετ, το νέο πρότζεκτ και ο Γιασικεβίτσιους

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

i

Euroleague

Μπαρτσελόνα: Οι περικοπές στο μπάτζετ, το νέο πρότζεκτ και ο Γιασικεβίτσιους

Νίκος Καλαμπάκας 16:33 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:35 - 21.06.2023

Μετά τη «σκούπα» στους τελικούς της ACB η Μπαρτσελόνα ξεκινά να χτίζει τη νέα της ομάδα η οποία δεν θα βασίζεται τόσο πολύ στα χρήματα, όσο στη δουλειά.

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε τη σεζόν «σκουπίζοντας» στους τελικούς της ACB τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρόθεση του συλλόγου είναι να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Το βλέμμα στο μέλλον στρέφει η Μπαρτσελόνα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας. Οι Καταλανοί που για μια ακόμα σεζόν έμειναν με την... όρεξη της Euroleague, επούλωσαν την πληγή που τους άφησε το Κάουνας και ο αποκλεισμός από τον τελικό της διοργάνωσης από τη Ρεάλ και πλέον ξεκινάει τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, η οποία θα φέρει αλλαγές στο μπασκετικό τμήμα.

Μετά το Final 4 του Κάουνας το Sportal σας είχε ενημερώσει ότι το βασικότερο θέμα στην ομάδα, ήταν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός προπονητής κατάφερε και πήρε το πρωτάθλημα, χωρίς ήττα μάλιστα στους τελικούς, επεναφέρωντας μια σχετική ηρεμία στον σύλλογο.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι «μπλαουγκράνα» χτίζουν τις ομάδες τους με πρώτο τους στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και η αποτυχία εκεί, έχει επηρεάσει συνολικά το τμήμα του μπάσκετ. Κατά την παραμονή μας στη Λιθουανία, δημοσιογράφοι από Μέσα της Βαρκελώνης σχολίαζαν ότι ο Γιασικεβίτσιους δίνει εξετάσεις συνεχώς και ότι παρά την ήττα στην Ευρώπη, οι εξελίξεις θα έρθουν μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Η Μπαρτσελόνα έδειξε ότι το ήθελε πολύ, έπιαξε καλύτερα από τη «βασίλισσα» και έφτασε στην πρώτη θέση με «σκούπα», γεγονός που έδωσε πόντους στον κόουτς της ομάδας.

Το πρότζεκτ απαιτεί «ψαλίδι»

Η Μπατσελόνα της επόμενης σεζόν δεν θα κοστίζει όσο η φετινή. Είναι ξεκάθαρο αυτό, αφού ο σύλλογος θα κάνει περικοπές και σε άλλα τμήματα προκειμένου να περιορίσει την οικονομική ζημιά, που έφτασε κοντά στα 50 εκατομμύρρια ευρώ.

Ο Νίκολα Μίροτιτς ήδη αποχαιρέτησε και έχει γίνει ο νούμερο ένα στόχος όποιας ευρωπαϊκής ομάδας έχει γερό πορτοφόλι και βλέψεις για Final 4, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό ήταν το τι θα συμβεί με τον Σάρας.

Το στοίχημα για τη Μπατσελόνα της επόμενης σεζόν δεν θα είναι οι τίτλοι, αλλά το πρότζεκτ. Υπό αυτές τις συνθήκες, φαντάζει λογικό να παραμείνει ο Γιασικεβίτσιους, ένας προπονητής που πριν διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο μπάτζετ σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του στη Ζάλγκιρις, την οποία οδήγησε σε Final 4 με πολύ λιγότερα χρήματα.

Για αυτό και σήμερα, 21/6 ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Χουάν Κάρλος ναβάρο, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Λιθουανό:

«Το συμβόλαιό του λήγει, αλλά θέλουμε να παραμείνει προπονητής μας. Θα πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές και αν το πρότζεκτ είναι καλό, που πιστεύουμε πως θα είναι, θα τον ενημερώσουμε. Δεν πιστεύω πως θα υπάρχει πρόβλημα να συνεχίσει τη νέα σεζόν στην Μπαρτσελόνα.

Γιασικεβίτσιους για την ρατσιστική επίθεση στον Νάτζι: «Ακούω πολλά για τον Βινίσιους, τώρα πρέπει να μιλήσουμε εμείς για ό,τι συνέβη εδώ»
LIGA ENDESA

11:28 - 21.06.2023

Γιασικεβίτσιους για την ρατσιστική επίθεση στον Νάτζι: «Ακούω πολλά για τον Βινίσιους, τώρα πρέπει να μιλήσουμε εμείς για ό,τι συνέβη εδώ»

Ο Τζέιμς Νάτζι της Μπαρτσελόνα δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Ρεάλ κατά την άφιξη της ομάδας στο γήπεδο της «Βασίλισσας», με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να ξεσπά μετά το περιστατικό.

Καταλαβαίνει απόλυτα τον σύλλογο. Θα υπάρχουν μειώσεις σε όλους τους τομείς και θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε, θα φροντίσω γι' αυτό. Είμαστε χαρούμενοι με τον τρόπο που τελείωσε η σεζόν και ήδη δουλεύουμε για την επόμενη», είπε, βάζοντας τέλος στα σενάρια και τις φήμες.

Φυσικά για να ολοκληρωθεί το σίριαλ, θα πρέπει να πέσουν και οι υπογραφές. Όταν συμβεί αυτό, σειρά θα πάρουν τα συμβόλαια που ήδη υπάρχουν και οι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι.