Γιασικεβίτσιους για την ρατσιστική επίθεση στον Νάτζι: «Ακούω πολλά για τον Βινίσιους, τώρα πρέπει να μιλήσουμε εμείς για ό,τι συνέβη εδώ»

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Γιασικεβίτσιους για την ρατσιστική επίθεση στον Νάτζι: «Ακούω πολλά για τον Βινίσιους, τώρα πρέπει να μιλήσουμε εμείς για ό,τι συνέβη εδώ»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 11:28 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 21.06.2023

Ο Τζέιμς Νάτζι της Μπαρτσελόνα δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Ρεάλ κατά την άφιξη της ομάδας στο γήπεδο της «Βασίλισσας», με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να ξεσπά μετά το περιστατικό.

Ένα τραγικό περιστατικό είχαμε στη Μαδρίτη, με οπαδό της Ρεάλ να εξαπολύει ρατσιστική επίθεση κατά του 19χρονου Τζέιμς Νάτζι, κάτι που δεν άφησε να πέσει κάτω ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο κόουτς της Μπαρτσελόνα, ο οποίος είδε τον παίκτη του να ακούει τον οπαδό να τον αποκαλεί «σκύλο, πουτ@ν@ς γιο και μαύρο» κατά την άφιξη της αποστολής, ξέσπασε μετά το τέλος του τρίτου τελικού, τονίζοντας την μεγάλη ανάγκη να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα στην Ισπανία.

Μάλιστα θύμισε πως αυτό το περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης ήρθε λίγες εβδομάδες μετά το δικαιολογημένο σάλο που προκλήθηκε για ανάλογη κατάσταση κατά του Βινίσιους

«Θέλω να μιλήσω για ό,τι έγινε εδώ απόψε (σ.σ. χθες). Είναι ατυχές. Δεν μπορεί να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ακούω πολλά για τον Βινίσιους και τώρα πρέπει να μιλήσουμε εμείς για ό,τι συνέβη εδώ. Ακούστηκαν απαράδεκτα πράγματα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Νομίζω πως όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τις αξίες της Ρεάλ και των οπαδών της. Είμαστε εξαγριωμένοι!», σχολίασε αρχικά ο Γιασικεβίτσιους και πρόσθεσε:

«Αύριο πιθανότατα το θέμα θα ξεχαστεί. Δεν με νοιάζει αν αφορά παίκτη σε της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Πρέπει να το εξαφανίσουμε, να παλέψουμε κόντρα σε τέτοιες συμπεριφορές και αυτό ακριβώς θα κάνουμε.

Στην Ελλάδα δεν τελειώνουν τα ματς, στην Ισπανία η Μπάρτσα σήκωσε την κούπα μέσα στη Μαδρίτη (vid)
LIGA ENDESA

10:10 - 21.06.2023

Στην Ελλάδα δεν τελειώνουν τα ματς, στην Ισπανία η Μπάρτσα σήκωσε την κούπα μέσα στη Μαδρίτη (vid)

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το πρωτάθλημα στην ACB και η απονομή έγινε μέσα στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο, την ώρα που στην Ελλάδα ο τέταρτος τελικός δεν τελείωσε ποτέ.

Δεν μίλησα ακόμα με τον Τζέιμς για το περιστατικό. Είναι πολύ σοβαρό. Ειδικά όταν συμβαίνει στους δικούς σου ανθρώπους, είναι κάτι πιο ευαίσθητο. Αγαπάμε πολύ τον Τζέιμς, είναι υπέροχος παιδί και θέλουμε να το σταματήσουμε αυτό. Είναι πολύ πιο σημαντικό από το πρωτάθλημα».