Η Euroleague αποθεώνει τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα: «Αμυντικό σεμινάριο το Game 1 με την Μπαρτσελόνα» (vids)

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός

i

©Intime

Η Euroleague αποθεώνει τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα: «Αμυντικό σεμινάριο το Game 1 με την Μπαρτσελόνα» (vids)

Νίκος Καλαμπάκας 16:27 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:52 - 25.04.2024

Ο Ολυμπιακός έκανε break στην έδρα της Μπαρτσελόνα στο πρώτο παιχνίδι της σειράς τους και η Euroleague εξηγεί μέσα από βίντεο τι άλλαξαν οι ερυθρόλευκοι σε σχέση με τα παιχνίδια της regular season στα οποία είχαν ηττηθεί!

Ο Ολυμπιακός έκανε break στην έδρα της Μπαρτσελόνα από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της σειράς των δύο ομάδων και η Euroleague με thread στο twitter αποθεώνει την αμυντική τακτική του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το thread τιτλοφορείται «Τα αμυντικά σεμινάρια του Ολυμπιακού στο Game 1» και στα βίντεο η διοργανώτρια Αρχή της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας στην Ευρώπη, αναλύει πως οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να περιορίσουν τον Λαπροβίτολα που ήταν ο παίκτης που τους είχε κάνει τη μεγαλύτερη... ζημιά στον αγώνα του ΣΕΦ για την regular season στον οποίο η ομάδα του Πειραιά είχε γνωρίσει την ήττα από τους Καταλανούς.

Στο πρώτο βίντεο του thread αναλύει τον τρόπο με τον οποίο ο Νίκολα Λαπροβίτολα είχε «φορτώσει» το καλάθι του Ολυμπιακού με πόντους, στον αγώνα του ΣΕΦ για τον 1ο γύρο της regular season.

Στο 2ο βίντεο η Euroleague εξηγεί πως η άμυνα του Ολυμπιακού αρνούνταν να δώσει τρίποντο στον Λαπροβίτολα όταν εκείνος επιχειρούσε να παίξει το Pick and roll.

Ακολουθεί βίντεο με τις αλλαγές στην άμυνα έπειτα από PNR και τον τρόπο με τον οποίο οι ερυθρόλευκοι δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να μπουν στο «ζωγραφιστό».

Δείτε ακόμα την ανάλυση για για το πως το low post του Ολυμπιακού έγινε απαγορευμένη ζώνη για τους αντιπάλους ψηλούς, τις βοήθειες στην άμυνα που επέτρεπαν στους Πειραιώτες να αχρηστεύει τους χειριστές της Μπαρτσελόνα κλέβοντάς τους την μπάλα όπως και το πως αντιμετώπισαν οι ερυθρόλευκοι την Μπαρτσελόνα σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός.

Ακολουθεί το thread:

🔴Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των playoffs