Η Μπαρτσελόνα σκέφτεται να εγκαταλείψει το Palau Blaugrana - O λόγος και ο πιθανός προορισμός
i

© EuroLeague Basketball

Η Μπαρτσελόνα σκέφτεται να εγκαταλείψει το Palau Blaugrana - O λόγος και ο πιθανός προορισμός

Γιώργος Γαβριλάκης 10:59 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 28.02.2024

Λόγω αύξησης στη ζήτηση εισιτηρίων, η Μπαρτσελόνα σκέφτεται και συζητά με τα μάλη της το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η ομάδα το Palau Blaugrana και να μεταφερθεί σε ένα γήπεδο με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Όπως το Palau Sant Jordi!

H επιστροφή του Ρίκι Ρούμπιο στην Μπαρτσελόνα έχει δημιουργήσει στους φιλάθλους της ομάδας μία έντονη… κινητικότητα και μία πιο θερμή διάθεση να παρακολουθήσουν από κοντά αγώνες του αγαπημένου τους συλλόγου. 

Η «Μπάρτσα» εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί για έδρα της το Palau Blaugrana. Ένα γήπεδο που χτίστηκε το μακρινό 1971 και στην πραγματικότητα είναι από τα πιο παλιά και πιο… παρατημένα των συλλόγων στο επίπεδο της EuroLeague, τουλάχιστον.

Μπάζει νερά, η οροφή στάζει όταν βρέχει, μόνο που πλέον το πρόβλημα δεν αφορούν στα τεχνικά και κατασκευαστικά δεδομένα, αλλά στην χωρητικότητα. Μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 7,500 θεατές και επειδή πλέον οι ανάγκες δεν καλύπτονται, αρκετά μέλη της Μπαρτσελόνα που έχουν λόγο στις τελικές διοικητικές αποφάσεις των υψηλόβαθμων στελεχών (με κορυφή τον Τζουάν Λαπόρτα), απέστειλαν ένα ερωτηματολόγιο για να δουν αν η σκέψη τους έχει ανταπόκριση.

Θεωρούν ότι πρέπει να συζητηθεί η άμεση μετακίνηση της ομάδας σε μεγαλύτερο γήπεδο και ίσως το κατάλληλο μέρος να είναι η έδρα της ομάδας από τη δεκαετία του ‘90. Δηλαδή, το Palau Sant Jordi, γνωστό και ως Μονζουίκ (επειδή βρίσκεται στον ομόνυμο λόφο), που ολοκληρώθηκε η ανέγερσή του λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, που φιλοξενήθηκαν στην Βαρκελώνη

Έχει χωρητικότητα για αγώνες μπάσκετ μέχρι 16.700 θεατές και πλέον η διοίκηση της Μπαρτσελόνα καλείται να αποφασίσει. Και φαίνεται πως είναι θετική στο ενδεχόμενο, αρκεί «να μην αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό οι τιμές των εισιτηρίων», όπως αναφέρουν σε ισπανικά ΜΜΕ για να δείξουν τις προθέσεις τους.

Γενικά, η Μπαρτσελόνα έχει σκοπό στο άμεσο μέλλον να φτιάξει νέο γήπεδο και το πλάνο της είναι να μεταφερθεί κοντά στο Camp Nou, την ιστορική έδρα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Mάλιστα έχουν στα σκαριά το project επέκτασης του σταδίου και της δημιουργίας ενός… πάρκου που θα καλύπτει τις τεράστιες ανάγκες ενός από τους πιο σπουδαίους αθλητικούς οργανισμούς στην Ευρώπης (και όχι μόνο).