Ο μπασκετμπολίστας Ρούμπιο είχε «φάει» τον άνθρωπο Ρίκι

Ρίκι Ρούμπιο

i

© Fiba

Ο μπασκετμπολίστας Ρούμπιο είχε «φάει» τον άνθρωπο Ρίκι

Γιάννης Λιβανός 10:42 - 27.02.2024

Ο πόιντ γκαρντ παρουσιάστηκε ως παίκτης της Μπαρτσελόνα και θυμήθηκε τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Ρίκι Ρούμπιο επέστρεψε για τα καλά! Ο πόιντ γκαρντ από το Ελ Μασνού παρουσιάστηκε ως νέος παίκτης της Μπαρτσελόνα και μίλησε ανοιχτά για τις μάχες του με τα προβλήματα ψυχικής υγείας που τον απομάκρυναν από το μπάσκετ λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο σε Ινδονησία, Φιλιππίνες και Ιαπωνία με την Ισπανία.

Σιγά-σιγά, ο Ρούμπιο βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό και «αναζοπυρώνει» και πάλι τη σχέση του με την Μπαρτσελόνα ολοκληρώνοντας ένα βασικό κομμάτι της διαδικασίας, αφηγούμενος την ιστορία της μάχης με τους ψυχολογικούς του δαίμονες.

«Ανέπτυξα χρόνιο στρες και έπρεπε να το ελέγξω», δήλωσε ο Ρούμπιο στα μέσα ενημέρωσης. «Δεν το χαρακτήρισα άγχος ή διαταραχή, αλλά είχα συμπτώματα προβλημάτων ψυχικής υγείας και ήθελα να το καταλάβω».

«Υπήρχε ένας εσωτερικός παράγοντας, λόγω της νοοτροπίας μου. Αλλά ο ψυχολόγος μου με βοήθησε να δουλέψω πάνω στον εαυτό μου». Στη συνέχεια ο Ρούμπιο πρόσθεσε: «Όταν παραιτήθηκα ένιωσα σαν το πιο δειλό άτομο στον κόσμο. Ο παίκτης είχε καταναλώσει τον άνθρωπο και δεν ήξερα πραγματικά ποιος ήμουν. Ήταν ένα μάθημα ζωής. Δραματοποιούμε και δεν συνειδητοποιούμε τη ζημιά που παίρνουμε. Παίρνω θετικά ότι αγαπώ περισσότερο τον εαυτό μου».

Η ευγνωμοσύνη του Ρούμπιο

Πριν λίγες μέρες ο Ρούμπιο έκανε την επιστροφή του με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας, σκοράροντας 11 πόντους εναντίον της Λετονίας και τέσσερις εναντίον του Βελγίου, αλλά το πιο σημαντικό, πέρα από τα αποτελέσματα και τα στατιστικά, είναι πως ήταν εκεί, στο παρκέ.

Ο αθλητής αφιέρωσε λίγο χρόνο για να ευχαριστήσει τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και την Μπαρτσελόνα, την τελευταία που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει μία νέα αρχή στην καριέρα του σε ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο και το πρωτάθλημα που ανέδειξε τον Λούκα Ντόντσιτς.

«Η ομοσπονδία θα μπορούσε να με αναγκάσει να παίξω και δεν το έκανε», πρόσθεσε ο Ρούμπιο. «Μου έδωσαν βοήθεια και χώρο και είναι καταπληκτικό που επέστρεψα» δήλωσε χαρούμενος ο καλαθοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Νόμιζα ότι το μπάσκετ είχε τελειώσει. Αλλά δούλεψα και ελπίζω να βοηθήσω τους ανθρώπους που περνούν δύσκολα. Έχω βρεθεί στο σκοτάδι, αλλά βγαίνεις από αυτό. Ζω μέρα με τη μέρα. Προσπαθούμε να ελέγξουμε το ανεξέλεγκτο και δεν ξέρεις πότε η ζωή θα σε πάει σε άλλο μονοπάτι. Πρέπει να ζεις μέρα με τη μέρα».

Η επιστροφή

Παρά το γεγονός ότι είναι κυρίως διάσημη για την εποχή του ποδοσφαίρου που έχει δημιουργήσει θρύλους όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Αντρές Ινιέστα και ο Κάρλες Πουγιόλ, η Μπαρτσελόνα έχει πλούσια και υπερήφανη ιστορία στο μπάσκετ.

Δεν είναι κάτι που αποφεύγει επίσης και ο σύλλογος ήταν πολύ εκδηλωτικός καθώς τον καλωσόρισε πίσω. Μάλιστα, ο πρόεδρος Λαπόρτα ήταν παρών και η παρουσία του δείχνει πόσο σοβαρά παίρνουν το άθλημα και τον Ρούμπιο.

Επιπλέον, όλοι οι κορυφαίοι της Μπάρτσα ήταν παρόντες. Από τους συμπαίκτες, με θρύλους όπως ο Όντι Νόρις και όλο το επιτελείο με επικεφαλής τον Ζοζέπ Κούμπελς και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, τον αθλητικό διευθυντή.

«Είναι μια ευτυχισμένη μέρα», δήλωσε ο Λαπόρτα. «Ένα όνειρο. Ένας φανταστικός παίκτης και ένας εξαιρετικός άνθρωπος επιστρέφει».