Ο Ρούμπιο τραυματίστηκε κόντρα στο Βέλγιο

Ρίκι Ρούμπιο

Ο Ρούμπιο τραυματίστηκε κόντρα στο Βέλγιο

Παναγιώτης Κατσαφάδος 10:55 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:13 - 26.02.2024

Η Ισπανία αντιμετώπισε το Βέλγιο (25/2, 18:30) για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 και ο Ρίκι Ρούμπιο ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο, με τον προπονητή του να τον προφυλάσσει στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ενόψει της συνέχειας.

Η Ισπανία αντιμετώπισε το Βέλγιο (25/2, 18:30) για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025, σε μία αναμέτρηση όπου οι Βέλγοι έκαναν την έκπληξη και νίκησαν την «Φούριας Ρόχας» με 58-53.

Ο Ρίκι Ρούμπιο που πρόσφατα επέστρεψε στην εθνική ομάδα της Ισπανίας, τραυματίστηκε ελαφρώς στο γόνατο και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο προκειμένουν να προφυλαχθεί. Ο προπονητής των Ισπανών, Σέρτζιο Σκαριόλο, ήταν καθησυχαστικός, λέγοντας πως ο Ισπανός σταρ δεν αποκόμισε κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Οι δηλώσεις του Σέρτζιο Σκαριόλο:

«Δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά προφανώς σε αυτή την φάση της καριέρας του Ρούμπιο, όπου σταμάτησε για πολύ καιρό λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί" δήλωσε μετά τον αγώνα ο Σκαριόλο για τον γκαρντ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ελπίζει να απέφυγε κάποιον σοβαρό τραυματισμό».

Ο Ρετίν Ομπασοχάν με 19 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον ηγέτη του Βελγίου βέβαια να έχει μόλις 6/16 εντός παιδιάς! Εξαιρετικός και ο Πιέρ - Αντουάν Ζιλέ με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο Ντάριο Μπριθουέλα με 14 πόντους ήταν ο κορυφαίος της Ισπανίας, με τον Τζοέλ Πάρα να προσθέτει 10. Μέτριο παιχνίδι για τον Χουάντσο Ερντανγκόμεθ, με τον σταρ του Παναθηναϊκού να τελειώνει το ματς με 2 πόντους, έχοντας 1/4 εντός παιδιάς (1/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Πλέον η Ισπανία είναι στο 0-2 και στα επόμενα «παράθυρα» τα παιχνίδια είναι τελικοί, καθώς η «Φούρια Ρόχα» κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρωμπάσκετ!