Ο Ουόκαπ στο Sportal: «Αγαπώ ακόμη περισσότερο τον Σπανούλη τώρα – Στόχος το μετάλλιο για την Ελλάδα»

Ο Τόμας Ουόκαπ μίλησε στην κάμερα του Sportal για την Εθνική ομάδα, τον μεγάλο του στόχο, ο οποίος είναι το μετάλλιο, αλλά και την αδυναμία του στο πρόσωπο του Βασίλη Σπανούλη.

Ο Τόμας Ουόκαπ, εκτός από ηγέτης του Ολυμπιακού, αποδείχθηκε ηγέτης και της Εθνικής Ελλάδας.

Ο έμπειρος γκαρντ με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 5 κλεψίματα, αποτέλεσε κομβικό παράγοντα για τη νίκη της Ελλάδας απέναντι στην Τσεχία. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τόμας Ουόκαπ βρέθηκε μπροστά στην κάμερα του Sportal, με το πρώτο θέμα συζήτησης να μην είναι άλλο από τον Βασίλη Σπανούλη.

«Φυσικά και τον αγαπώ ακόμη. Περισσότερο από πριν», είπε ο Τόμας Ουόκαπ σε ερώτηση για το εάν αγαπά ακόμη τον Βασίλη Σπανούλη, με τον ίδιο να προσθέτει πως «Λάτρεψα την διαφορετική δυναμική. Όταν το μπασκετικό του μυαλό είναι σε λειτουργία και το πώς βλέπει το παιχνίδι, ξέρεις, πάντα έλεγα πως όσο προχωράει η καριέρα σου, εάν είναι σε θέση να συνεχίσεις να μαθαίνεις και να παίρνεις γνώσεις από το παιχνίδι, είναι ευλογία. Ήδη μαθαίνω από τον Βασίλη Σπανούλη».

Βασίλης Σπανούλης © Intime

Οι παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο ΣΕΦ προκειμένου να στηρίξουν από κοντά τον Τόμας Ουόκαπ και τους υπόλοιπους διεθνείς. Ο «Ουοκαπόπουλος» λοιπόν τους ευχαρίστησε μέσα από την κάμερα του Sportal.

«Ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό που ήρθαν. Ήταν τέλειο. Στον ελεύθερό τους χρόνο ήρθαν εδώ για να μας στηρίξουν. Είναι διαφορετική δυναμική το να είσαι σε αυτό το κτήριο, όμως όταν το παιχνίδι ξεκινά, τα ξεχνάς όλα», είπε.

Τόμας Ουόκαπ © Intime

Ο Τόμας Ουόκαπ δεν έκρυψε ποτέ την φιλοδοξία του σχετικά με την Εθνική, καθώς ο μεγάλος του στόχος ήταν, είναι και θα είναι ένα μετάλλιο με την Ελλάδα!

«Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Και ξεκινά από αύριο, φτάνοντας στο προολυμπιακό. Ο στόχος είναι ένα μετάλλιο. Αυτός θα είναι πάντα ο στόχος. Έχουμε τους παίκτες και την ομάδα για να το κάνουμε. Όσο είμαστε υγιείς, αυτός θα είναι ο στόχος», τόνισε, πριν αναφέρει επίσης πως «Φυσικά και θα έρθω να μείνω στην Ελλάδα μετά το τέλος της καριέρας μου »

Όσο για το ενδεχόμενο να βρεθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες με την Ελλάδα, ο Τόμας Ουόκαπ δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του και μόνο στη σκέψη.

«Θα ήταν όνειρο. Από τη στιγμή που πήρα το διαβατήριο, αυτό ήταν από τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκα. Πως θα έχω μια ευκαιρία να παίξω στους Ολυμπιακούς. Αυτό είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καν την ευκαιρία να το πούνε. Είμαι ενθουσιασμένος, όμως έχουμε πολλές ημέρες και πολλές προπονήσεις μέχρι να σκεφτούμε κάτι τέτοιο».

Με Μήτρου - Λονγκ στην Ολλανδία η Εθνική
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

08:46 - 24.02.2024

Με Μήτρου - Λονγκ στην Ολλανδία η Εθνική

Η Εθνική θα παρουσιαστεί αλλαγμένη στο παιχνίδι με αντίπαλο την Ολλανδία, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης έχει σκοπό να ξεκουράσει, όπως όλα δείχνουν, τους Ουόκαπ, Παπανικολάου και Μήτογλου, με τον Ναζ Μήτρου - Λονγκ να ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με τα γαλανόλευκα.

Τέλος, ο Τόμας Ουόκαπ στάθηκε στο γεγονός πως η Εθνική ομάδα κλήθηκε να προετοιμαστεί για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, όπως αυτό απέναντι στην Τσεχία, μέσα σε μόλις τρεις ημέρες.

«Ήταν τέλειο. Ποτέ δεν θα παραπονεθώ για κάτι τέτοιο. Είναι μια ευκαιρία να παίξουμε μπάσκετ και να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα. Και ιδιαίτερα τώρα με την ατμόσφαιρα που υπάρχει, με τον Σπανούλη να έρχεται, τους παίκτες να είναι ενθουσιασμένοι που είναι εδώ. Ήταν σπουδαίο και νομίζω φάνηκε αυτό σήμερα», είπε ο Τόμας Ουόκαπ κλείνοντας.