Κόντρα στην Ολλανδία η Εθνική ομάδα για το δεύτερο βήμα πρόκρισης - Που θα δείτε τον αγώνα
i

© Intime

Κόντρα στην Ολλανδία η Εθνική ομάδα για το δεύτερο βήμα πρόκρισης - Που θα δείτε τον αγώνα

Με τον Γιώργο Παπαγιάννη να ξεπερνά τον τραυματισμό του και υπολογίζεται από τον κόουτς Βασίλη Σπανούλη, η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει στην Χάγη την Ολλανδία (26/2, 20:30, ΕΡΤ 3, Novasports 4) στο δεύτερο προκριματικό ματς για το Eurobasket του 2025.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Eurobasket του 2025, έγινε στο ΣΕΦ με τη νίκη επί της Τσεχίας στο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανουλη ως ομοσπονδιακού τεχνικού. Το βράδυ της Δευτέρας (26/2, 20:30, ΕΡΤ 3, Novasports 4) στη Χάγη, οι διεθνείς μας σκοπεύουν να κάνουν το... δεύτερο και απέναντί τους βρίσκεται η Ολλανδία.

Η «γαλανόλευκη» θα παραταχθεί με τον Γιώργο Παπαγιάννη στη σύνθεσή της, αφού ο διεθνής σέντερ της Φενέρμπαχτσε ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες.

Θέση δράσης επίσης, παίρνει και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ του Ολυμπιακού, καθώς αυτός επιλέχθηκε να πάρει τη θέση του νατουραλιζέ (αντί του συμπαίκτη του Τόμας Ουόκαπ) και μάλιστα ο Καναδοέλληνας γκαρντ αναμένεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά με το εθνόσημο στο στήθος. Κάτι που ο ίδιος θεωρεί πως είναι «τιμή και περηφάνια μου». Ντεμπούτο με την εθνική Ανδρών θα κάνει και ένα... αστέρι των «μικρών» εθνικών ομάδων. Ο Βαγγέλης Ζούγρης του Περιστερίου, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην δωδεκάδα μαζί και με τους Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Μωραΐτης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιάννης Κουζέλογλου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Τολιόπουλος, Λευτέρης Μαντζούκας, και Μιχάλης Λούντζης.

Εκτός αποστολή, πέραν του Τόμας Ουόκαπ, έμειναν και οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ντίνος Μήτογλου και Κώστα Παπανικολάου.

Ωριμάζουν οι συνθήκες επιστροφής του Χαραλαμπόπουλου – Τι έχει κάνει την τελευταία τριετία στην Ιταλία
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

19:26 - 24.02.2024

Ωριμάζουν οι συνθήκες επιστροφής του Χαραλαμπόπουλου – Τι έχει κάνει την τελευταία τριετία στην Ιταλία

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με την εμφάνιση του στην αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με την Τσεχία έδειξε ότι είναι πλέον ένας πλήρης παίκτης για το υψηλό επίπεδο, στο οποίο τον βοήθησε η τριετής παρουσία του στην Ιταλία

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες των οκτώ ομίλων, δηλαδή 24 στο σύνολο, θα προκριθούν στο EuroBasket του 2025 που θα συνδιοργανώσουν η Κύπρος, η Φινλανδία, η Πολωνία και η Λετονία.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας (26/2)

Group E
20:00 / Βοσνία και Ερζεγοβίνη - Γαλλία (NovaSports 6)
21:00 / Κροατία - Κύπρος (NovaSports start)

Group F
20:30 / Ολλανδία - Ελλάδα (ΕΡΤ3, NovaSports Prime)
21:15 / Τσεχία - Μεγάλη Βρετανία (NovaSports 5)

Group G
16:30 / Φινλανδία - Δανία
19:00 / Γεωργία - Σερβία (NovaSports 5)

Group H
19:00 / Εσθονία - Λιθουανία (NovaSports 2)
19:00 / Πολωνία - Βόρεια Μακεδονία