Μήτρου - Λονγκ: «Είμαι ενθουσιασμένος! Τιμή και περηφάνια που φοράω τα χρώματα της Εθνικής»

Μήτρου - Λονγκ

i

©intime

Μήτρου - Λονγκ: «Είμαι ενθουσιασμένος! Τιμή και περηφάνια που φοράω τα χρώματα της Εθνικής»

Γιώργος Γαβριλάκης 14:26 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 25.02.2024

Ο Ελληνοκαναδός γκαρντ του Ολυμπιακού, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του με την εθνική Ελλάδας και κυρίως «είμαι ενθουσιασμένος γι' αυτό. Είναι τιμή μου και είμαι περήφανος που φοράω αυτή τη φανέλα».

Είναι και έτοιμος και ανυπόμονος για το ματς της Χάγης. Το βράδυ της Δευτέρας (26/2, 20:30) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία στο δεύτερο ματς των προκριματικών για το Eurobasket 2025 και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ θα παίξει για πρώτη φορά με την χώρα καταγωγής της μητέρας του.

Ο ομογενής γκαρντ του Ολυμπιακού, ο οποίος πήρε τη θέση του νατουραλιζέ Τόμας Ουόκαπ για το συγκεκριμένο παιχνίδι, μίλησε στον επίσημο ισότοπο της ΕΟΚ, πριν την αναχώρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και αναφέρθηκε κυρίως στα συναισθήματά του.

«Είμαι ενθουσιασμένος και λίγο ανυπόμονος για το παιχνίδι. Είναι τιμή και περηφάνεια να φοράω αυτά τα χρώματα, αυτή τη φανέλα, υπάρχουν πολλά συναισθήματα. Το περίμενα πολύ καιρό αυτό. Αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ μεγάλη για την ομάδα και την προετοιμασία της και είμαι πολύ συγκεντρωμένος ώστε να μπορέσω να βοηθήσω», είπε για αρχή ο Ναζ Μήτρου Λονγκ.

Επίσης, αναφέρθηκε και στον Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος εκτός από συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, πλέον τον συναντά και στην εθνική ομάδα, αλλά δεν μπορούν να παίξουν μαζί λόγω του ότι μοιράζονται τη θέση του νατουραλιζε. «Ο Τόμας έχει τα χαρίσματα για να οδηγήσει μια ομάδα. Ως παίκτης το έδειξε και πριν από δύο μέρες στον αγώνα με την Τσεχία. Είναι πολύ σκληρός και αποφασιστικός», είπε ο Μήτρου-Λονγκ.

Και κατέληξε πως «θέλω να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω παρόμοια πράγματα. Ο κόουτς Σπανούλης μας οδηγεί στην σωστή κατεύθυνση με το πάθος του και την ενέργειά του. Θέλω να κάνω ό,τι μου ζητήσει η ομάδα και να αφήσω τα πάντα στο παρκέ. Η μητέρα μου από την ημέρα που τελείωσα το κολλέγιο έκανε ό,τι μπορούσε για να πάρουμε το διαβατήριο και έκλαψε την ημέρα που έγινε πραγματικότητα. Θέλουμε κι εγώ και ο αδελφός μου όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».