Ωριμάζουν οι συνθήκες επιστροφής του Χαραλαμπόπουλου – Τι έχει κάνει την τελευταία τριετία στην Ιταλία
i

©InTime

Ωριμάζουν οι συνθήκες επιστροφής του Χαραλαμπόπουλου – Τι έχει κάνει την τελευταία τριετία στην Ιταλία

Γιάννης Πάλλας 19:26 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:26 - 24.02.2024

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με την εμφάνιση του στην αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με την Τσεχία έδειξε ότι είναι πλέον ένας πλήρης παίκτης για το υψηλό επίπεδο, στο οποίο τον βοήθησε η τριετής παρουσία του στην Ιταλία

Ευεργετική φαίνεται πως είναι η τριετία που συμπληρώνει στο τέλος της σεζόν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στην Ιταλία και την Lega A, καθώς δείχνει πιο ώριμος από ποτέ για την μεγάλη επιστροφή στην Stoiximan Basket League και το υψηλότερο επίπεδο!

Το επιβεβαίωσε αυτό η παρουσία του με την Εθνική ομάδα στο πρώτο (από τα δυο) παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2025 όπου κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Βασίλη Σπανούλη.

Ο 27χρονος φόργουορντ της Σάσαρι έμεινε στο παρκέ του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για 15.19 λεπτά και είχε 5 πόντους (1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα) και 7 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 4 ήταν επιθετικά και έδωσαν δεύτερες ευκαιρίες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα!

Η ωριμότητα στο παιχνίδι του, το σωστό διάβασμα στην επίθεση και η αμυντική του προσήλωση έδειξαν ότι είναι ένας συνειδητοποιημένος αθλητής.

Μάλιστα, από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην χώρα για τις προπονήσεις με την Εθνική σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal δούλεψε ακόμη και μόνος του, ώστε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο προσκλητήριο που σήμανε ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έχει ωριμάσει αγωνιστικά, ξέρει πολύ καλά τι θέλει στο παρκέ και είναι οι συνθήκες οι ιδανικότερες για να... επαναπατριστεί το καλοκαίρι!

Όλα βέβαια, είναι ανοικτά, αλλά η αλήθεια είναι πως τα τρία χρόνια στη γειτονική χώρα του έκαναν καλό, καθώς απομονώθηκε και δούλεψε σκληρά βελτιώνοντας το παιχνίδι του και τα αγωνιστικά του πλεονεκτήματα.

Μετά τη σεζόν 2020-2021 με τον Ολυμπιακό (αγωνίστηκε σε 11 ματς της Euroleague έχοντας 2.55 πόντους μέσο όρο σε 7.5 λεπτά συμμετοχής) ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έφυγε για την Ιταλία.

Εκεί, αγωνίστηκε (2021-2022) πρώτα στην Φορτιτούντο Μπολόνια και έπειτα από 21 παιχνίδια μετακινήθηκε στην Βενέτσια όπου έπαιξε σε 4 παιχνίδια στο ιταλικό πρωτάθλημα και το Eurocup.

Την επόμενη χρονιά (2022-2023) πήρε μεταγραφή για το Πέζαρο και σε 33 παιχνίδια είχε 9.85 πόντους μέσο όρο, 4.58 ριμπάουντ και 1.52 ασίστ.

Τη φετινή σεζόν φοράει τη φανέλα της Σάσαρι με την οποία έχει παίξει σε 28 παιχνίδια συνολικά στο πρωτάθλημα και το Basketball Champions League.

Στη Lega A έχει σε 19 αγώνες 9.58 πόντους μέσο όρο, 4 ριμπάουντ και 1.63 ασίστ μέσο όρο σε 25.2 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο BCL σε 9 αγώνες έχει 10.78 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2.22 ασίστ ανά αγώνα σε 25.7 λεπτά συμμετοχής.

Η πρώτη μεγάλη πρόκληση του Σπανούλη - Πως θα... αναπληρώσει τους 54 πόντους που θα λείψουν;
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

17:09 - 24.02.2024

Η πρώτη μεγάλη πρόκληση του Σπανούλη - Πως θα... αναπληρώσει τους 54 πόντους που θα λείψουν;

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Σπανούλης απέναντι στην Ολλανδία τη Δευτέρα (26/2) στη Χάγη θα κληθεί να αναπληρώσει με το υπάρχουν ρόστερ τους 54 πόντους (Μήτογλου, Παπανικολάου και Ουόκαπ) του πρώτου αγώνα με την Τσεχία

Όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν για την επιστροφή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στην Stoiximan Basket League και στο τέλος της σεζόν, θα κληθεί να πάρει τη μεγάλη απόφαση. Άλλωστε, φαίνεται να μην είναι αρνητικός στον επαναπατρισμό του στο υψηλό επίπεδο.