Βαρύ πρόστιμο στην Μπασκόνια από την ACB για το ατύχημα που παραλίγο να σκοτώσει μία cheerleader (vid)

Βαρύ πρόστιμο στην Μπασκόνια από την ACB για το ατύχημα που παραλίγο να σκοτώσει μία cheerleader (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:29 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:35 - 22.03.2024

Η πτώση ενός προβολέα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μπασκόνια με την Μπαρτσελόνα, από τύχη δεν δημιούργησε θύμα ή και θύματα και αναμένεται η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος να τιμωρήσει την γηπεδούχο ομάδα με ένα χρηματικό πρόστιμο που δεν αποκλείεται να είναι... εξαψήφιο!

Πριν από δύο εβδομάδες, στην Fernando Buesa Arena της Βιτόρια, κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στην Μπασκόνια με την Μπαρτσελόνα (για το ισπανικό πρωτάθλημα), ένα από τα φώτα οροφής... εγκατέλειψε τη θέση του και προσγειώθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου.

Το ατύχημα ήταν τρομακτικό, οι θεατές ξεσηκώθηκαν από την ανησυχία τους, βλέποντας ένα αντικείμενο να πέφτει στο παρκέ δίπλα από τις chearleaders των Βάσκων, καθώς το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια ενός τάιμ άουτ. Μάλιστα, ακριβώς δίπλα από το σημείο της πτώσης, βρισκόταν μία από τις χορεύτριες των γηπεδούχων που γλύτωσε τη ζωή της για λίγα εκατοστά.

Με το που τελείωσε ο αγώνας και για καλή τύχη όλων δεν υπήρξε κάποιο θύμα, η Μπασκόνια εξήγησε πως ήταν ένα από τα φώτα που χρησιμοποιούνται στις βίντεο προβολές του πίνακα του γηπέδου (matrix, cube ή όπου κανείς το ονομάζει), ενώ μία μέρα αργότερα ανακοίνωσαν το τέλος της συνεργασίες με την τεχνική εταιρία που ήταν υπεύθυνη για την εγκατάσταση.

Τώρα όμως, η Μπασκόνια περιμένει να μάθει και το πρόστιμο που θα της επιβληθεί από την διοργανώτρια αρχή της Liga Endesa και μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της El Correo η ΑCB έχει κάνει ειδική έρευνα για το περιστατικό και αναμένεται να στείλει πρόστιμο που ίσως ξεπερνά και τις 100.000 ευρώ.

Πότε επιστρέφει ο Φιλίπ Πετρούσεφ για τον Ολυμπιακό - Το αισιόδοξο και το απαισιόδοξο σενάριο
EUROLEAGUE

14:15 - 22.03.2024

Πότε επιστρέφει ο Φιλίπ Πετρούσεφ για τον Ολυμπιακό - Το αισιόδοξο και το απαισιόδοξο σενάριο

Η απουσία του Φιλίπ Πετρούσεφ, λόγω του τραυματισμού του, αναμένεται να διαρκέσει από δύο έως τρεις εβδομάδες. Βέβαια, άλλο «δύο» και άλλο «τρεις» και στην καλύτερη περίπτωση ο 24χρονος Σέρβος του Ολυμπιακού θα χάσει ένα ματς πρωταθλήματος και δύο της Euroleague, αλλά στη... χειρότερη;

Η οριστική απόφαση πάντως, επειδή η κατάσταση είναι σύνθετη και οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι πολλές, αναμένεται να παρθεί σε περίπου ένα μήνα και στο μεσοδιάστημα η διοίκηση της Μπασκόνια θα απολογηθεί. Παρόλα αυτά, επειδή αφορά κανόνες ασφαλείας και προφανώς κάποια παραβίασή τους, τότε θεωρείται δεδομένο, έχει ξεκινήσει η διαδικασία και θα ολοκληρωθεί σίγουρα με ένα βαρύ πρόστιμο.

🔴 Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!