Τρέχει για να προλάβει τα Play In η Μιλάνο και η Μονακό την τετράδα - Το πρόγραμμα και η κατάταξη της Euroleague
i

© Euroleague Basketball

Τρέχει για να προλάβει τα Play In η Μιλάνο και η Μονακό την τετράδα - Το πρόγραμμα και η κατάταξη της Euroleague

Γιώργος Γαβριλάκης 10:28 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 22.03.2024

H 31η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Παρασκευή (22/3) και πέραν από την κόντρα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, το... μενού περιλαμβάνει άλλα τέσσερα ματς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνεται η εβδομάδα με την... υπερβολική δράση και τις διπλές υποχρεώσεις των ομάδων στην Euroleague και οι εξελίξεις τις 31ης αγωνιστικής φαίνεται πως θα είναι καθοριστικές για μερικά από τα πλασαρίσματα της κανονικής διάρκειας.

Κι ενώ ο Ολυμπιακός επικράτησε της Βιλερμπάν στο ΣΕΦ την Πέμπτη το βράδυ, σήμερα Παρασκευή (22/3) το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον Παναθηναϊκό, που είναι στην τρίτη θέση της κατάταξης και αγωνίζεται με την δεύτερη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.

Δεν είναι όμως, η μοναδική αναμέτρηση που προβλέπεται να επηρεάσει αρκετά τις θέσεις των συλλόγων, καθώς υπάρχουν άλλοι τέσσερις αγώνες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η Μονακό για παράδειγμα, που προέρχεται από εντός έδρας ήττα από την Μιλάνο, παραμένει στο Πριγκιπάτο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Βαλένθια.

Οι Ισπανοί παραμένουν με σημαντικές πιθανότητες στο... παιχνίδι της δεκάδας, ειδικά από τη στιγμή που η Παρτίζαν έχασε στο Βελιγράδι από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Βίρτους Μπολόνια, που έχει χάσει μέρος από τον «καυτό» ρυθμό της που διήρκησε για μήνες, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον αποκλεισμένο Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και χρειάζεται την 18η νίκη της έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει να υποχωρήσει κι άλλο. Άλλωστε, ακόμα δεν είναι δεδομένο πως θα βρίσκεται στις θέσεις 7-10. Την εξάδα πάντως, φαίνεται πως δεν την... προλαβαίνει.

Στο Μιλάνο επίσης τα πράγματα είναι κρίσιμα. Και κόντρα στην Φενέρμπαχτσε οι Ιταλοί θέλουν να συνεχίσουν τις υπερβάσης τους και να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος την παρουσία τους στα Play In. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης πάντως, είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και έχουν σκοπό να παραμείνουν στην πρώτη τετράδα. Ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή με τον Παναθηναϊκό και την Μονακό, οπότε δεν έχουν εξασφαλιστεί σε καμία περίπτωση.

Τέλος, η Μπάγερν Μονάχου που έχει ρεκόρ 13-17 και συνεχίζει να έχει πιθανότητες πρόκρισης, υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ, που βρίσκεται στην έβδομη θέση, με δύο νίκες λιγότερες από τον έκτο Ολυμπιακό (19-12) και δεν φαίνεται πρακτικά πιθανό να τον προλάβει, αλλά δεν θέλει και να υποχωρήσει, ώστε να έχει πλεονέκτημα έδρας στα Play In.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπαρτσελόνα με ένα «πονηρό» βλέμμα προς τη δεύτερη θέση της κατάταξης
EUROLEAGUE

09:55 - 22.03.2024

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπαρτσελόνα με ένα «πονηρό» βλέμμα προς τη δεύτερη θέση της κατάταξης

Μετά την επιβλητική νίκη στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα, ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει την τελευταία διαβολοβδομάδα της Euroleague στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα (22/3, 21:15, Novasports) που θέλει την 31η αγωνιστική να... πιάσει τους Καταλανούς στη δεύτερη θέση της κατάταξης

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (22/3)

20:00 / Ερυθρός Αστέρας - Βίρτους Μπολόνια (Novasports 2)
20:00 / Μονακό - Βαλένθια (Novasports Start)
21:15 / Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα (Novasports Prime)
21:30 / Μπάγερν Μονάχου - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Novasports 3)
21:30 / Μιλάνο - Φενέρμπαχτσε (Novasports 4)

Τα αποτελέσματα της Πέμπτης (21/3)

Αναντολού Εφές - Άλμπα Βερολίνου: 85-84
Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπασκόνια: 94-76
Ολυμπιακός - Βιλερμπάν: 80-64
Παρτίζαν - Ρεάλ Μαδρίτης: 76-88

🔴 Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!