Ο ΜάκΛεμορ κυκλοφορεί... ελεύθερος: Πλήρωσε 50.000 δολάρια, αποφυλακίστηκε και επιστρέφει στην Ισπανία (vids)

Ο ΜάκΛεμορ κυκλοφορεί... ελεύθερος: Πλήρωσε 50.000 δολάρια, αποφυλακίστηκε και επιστρέφει στην Ισπανία (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:18 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:02 - 11.04.2024

Ο τέως παίκτης της ΑΕΚ και νυν της Μπρέογκαν, Μπεν ΜάκΛεμορ, συνελήφθη στις ΗΠΑ με πολλαπλές κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης, κατέθεσε, πλήρωσε την εγγύηση, αποφυλακίστηκε και τώρα η Μπρέογκαν φαίνεται πως θα τον ενεργοποιήσει ξανά και την Κυριακή (13/4) δεν αποκλείεται να παίξει κόντρα στην Μπασκόνια για την Liga Endesa.

Το ένταλμα σύλληψης της Πολιτείας του Όρεγκον τον οδήγησε στη φυλακή με το που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της περιοχής. Και ο λόγος που ο τέως παίκτης της ΑΕΚ και νυν της ισπανικής Μπρέογκαν, Μπεν ΜάκΛεμορ, έφθασε σε αυτό το σημείο, ήταν οι πολλαπλές κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα από τον καιρό που έπαιζε στο Πόρτλαντ (που βρίσκεται στο Όρεγκον) με τους Μπλέιζερς, τη σεζόν 2021-22.

Η είδηση προκάλεσε ένα σοκ στο ευρύ κοινό, στους φιλάθλους, ακόμα και στην Μπρέογκαν, που δεν ήταν ενήμερη εξ αρχής για το «πως» και το «γιατί». Ο 31χρονος Αμερικανός όμως, ήξερε ακριβώς τι θα συμβεί και ουσιαστικά η... περιπέτειά του ήταν προγραμματισμένη εκ μέρους του. Άλλωστε, γι' αυτό είχε ζητήσει άδεια από τον σύλλογο της Ιβηρικής Χερσονήσου και γι' αυτό επέστρεψε στην πατρίδα του. Είχε ενημερώσει την Μπρέογκαν ότι έπρεπε να διευθετήσει ένα προσωπικό νομικό ζήτημα. Δεν είχε εξηγήσει περί τίνος πρόκειται, αλλά τα αμερικάνικα ΜΜΕ (ειδικά τα τοπικά) ανέλυσαν το ζήτημα και η υπόθεση «φωτίστηκε».

Οι κατηγορίες για βιασμός πρώτου βαθμού και σεξουαλικής κακοποίησης δεύτερου βαθμού έρχονται από το 2022, την τελευταία χρονιά που ο ΜάκΛεμορ έπαιξε στο ΝΒΑ. Μετά εφυγε για την Κίνα, ακολούθως έπαιξε με τη φανέλα της ΑΕΚ (μέχρι που υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και αποδεσμεύτηκε), κατέληξε στην Ισπανία, αλλά αποφάσισε να διευθετήσει (;) την προσωπική του υπόθεση. Και στην πραγματικότητα αυτό έκανε.

Ο Αμερικανός με το που επέστρεψε στις ΗΠΑ συνελήφθη, οδηγήθηκε στην Πολιτειακή Φυλακή του Όρεγκον, κατέθεσε με βιντεοκλήση στο δικαστήριο, πλήρωσε μέρος της εγγύησης, το 10% του 500.000 δολαρίων που οφείλει, δηλαδή 50.000 δολάρια και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Βέβαια, οι περιοριστικοί όροι δεν είναι και τόσο... περιοριστική. Διότι, οι δικηγόροι του κατάφεραν ο πελάτης τους, παρά τις βαριές κατηγορίες και τον κίνδυνο να καταδικαστεί ακόμα και σε 8+ χρόνια φυλάκισης, να έχει το δικαίωμα να ταξιδέψει όχι μόνο εντός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αλλά και εκτός. Μπορεί δηλαδή, να επιστρέψει στην Ισπανία και αυτό έχει αποφασίσει να κάνει, αν φυσικά η Μπρέογκαν τον θέλει πίσω.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ισπανικός σύλλογος, όχι απλώς τον θέλει, αλλά τον περιμένει για να παίξει στο Κυριακάτικο πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την Liga Endesa κόντρα στη Μπασκόνια.

Η τραγική ιστορία του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Η δολοφονία του πατέρα του, το νεκρό 13χρονο κορίτσι και τα όπλα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου (vids)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:26 - 01.04.2024

Η τραγική ιστορία του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Η δολοφονία του πατέρα του, το νεκρό 13χρονο κορίτσι και τα όπλα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου (vids)

Τον πατέρα του τον σκότωσαν το 2004, ενώ μερικά χρόνια πριν, εκείνος είχε εμπλακεί στη δολοφονία ενός 13χρονου κοριτσιού. Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ μεγάλωσε σε ένα «σκοτεινό περιβάλλον» και η επιρροή αυτού (αργά ή γρήγορα) εμφανίστηκε στη ζωή του. Τώρα, στη... φωτεινή Θεσσαλονίκη παίρνει την δεύτερη ευκαιρία που αναζητούσε και ο ΠΑΟΚ θα γίνει η νέα ομάδα του νεαρού γκαρντ που πριν λίγους μήνες σάρωνε στο ΝΒΑ.

Η Μπρέογκαν προσπαθεί να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία, έχει 8 νίκες σε 28 αγώνες και έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ο ΜάκΛεμορ από τη στιγμή που ενσωματώθηκε στην ομάδα, έχει ανεβάσει το αγωνιστικό της επίπεδο (13,7 πόντοι με 35,4% στα τρίποντα) και ο... ηθικός φραγμός, λόγω της εξωαγωνιστικής του συμπεριφοράς δεν φαίνεται ικανός να εμποδίσει τον Αμερικάνο να ξαναπαίξει μπάσκετ, τρεις μέρες μετά τη σύλληψή του και παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η νομική του υπόθεση.