Αλλαγή πλάνων στη Μπεσίκτας - Δεν πάει για την Euroleague

Μπουργκ - Μπεσίκτας

i

Eurocup

Αλλαγή πλάνων στη Μπεσίκτας - Δεν πάει για την Euroleague

Νίκος Καλαμπάκας 18:49 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:46 - 20.05.2024

Ο πρόεδρος της Μπεσίκτας, Χασάν Αράτ, σε δηλώσεις του εξήγησε ότι αν και το αρχικό πλάνο ήταν να φτιαχτεί μια ομάδα που θα αγωνιστεί στην Euroleague, τελικά οι έξτρα πόροι θα διατεθούν στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Ο πρόεδρος της Μπεσίκτας, Χασάν Αράτ, έκανε δηλώσεις για την ερχόμενη σεζόν για την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου.

Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο
EUROLEAGUE

10:47 - 08.05.2024

Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο

Κάθε ομάδα του Final Four σύμφωνα με τους όρους της Euroleague θα πάρει από 600 εισιτήρια και τα υπόλοιπα έχουν διατεθεί στην ελεύθερη αγορά. Στο Βερολίνο κατοικούν σχεδόν 15.000 Έλληνες, αλλά και πάνω από 170.000 Τούρκοι. Άρα απομένει να δούμε αν οι γείτονες θα έχουν εκπρόσωπο (Φενέρμπαχτσε), γεγονός που θα αλλάξει τις ισορροπίες στην κερκίδα!

Ο πρόεδρος εξήγησε στο TRT Spor ότι, προς το παρόν, δεν θα ξοδέψουν χρήματα για να προσπαθήσουν να φέρουν την Μπεσίκτας στην EuroLeague, παρόλο που αυτό είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια που διεκδικούσε τη θέση του προέδρου.

Αντίθετα, τα επιπλέον κονδύλια θα διατεθούν στην ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου, η οποία φέτος είχε πτωτική πορεία. Επί του παρόντος, η ομάδα βρίσκεται στην 5η θέση της τουρκικής Super League αφού άλλαξε τον προπονητή της τέσσερις φορές σε διάστημα μόλις μίας σεζόν.

Έπειτα από αυτά τα νέα, η Μπεσίκτας θα συνεχίσει στο EuroCup. Ο Αράτ δήλωσε ότι το συμβόλαιο του προπονητή Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς θα επεκταθεί, ενώ η ομάδα θα έχει τον ίδιο προϋπολογισμό με φέτος.

Υπό τον Αλιμπίγεβιτς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2023, η Μπεσίκτας έφτασε στα ημιτελικά του EuroCup και τελείωσε την κανονική περίοδο στην 3η θέση, μια τεράστια βελτίωση από πέρυσι, όταν παραλίγο να υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία.