To... όνειρο μπορεί να περιμένει: Η μετακίνηση του Μπρόνι Τζέιμς στο ΝΒΑ παίρνει παράταση

Μπρόνι Τζέιμς

To... όνειρο μπορεί να περιμένει: Η μετακίνηση του Μπρόνι Τζέιμς στο ΝΒΑ παίρνει παράταση

Χρήστος Τσάλτας 12:15 - 27.02.2024

Έπειτα από μια σεζόν με έντονες στιγμές, αλλά και πολλά σκαμπανεβάσματα, ο Μπρόνι Τζέιμς αποφάσισε να μην δηλώσει συμμετοχή στο NBA Draft του 2024, με την μετακίνησή του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη να παίρνει παράταση.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Μπρόνι Τζέιμς θα βρεθεί στο NCAA, για χάρη του Σάουθ Καλιφόρνια, όλοι περίμεναν να περάσει η σεζόν για να κάνει το «άλμα» στην λίγκα των μεγάλων, το ΝΒΑ.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς άλλωστε είχε θέσει σαν στόχο να παίξει με τον γιο του προς το τέλος της καριέρας του, ώστε να εκπληρώσει ακόμα ένα μεγάλο όνειρό του. Παρ' όλα αυτά η μεγάλη στιγμή της οικογένειας Τζέιμς δεν θα πραγματοποιηθεί τη σεζόν 2024-25. Αλλά θα πάρει μια μικρή παράταση.

Από το ξεκίνημα της σεζόν το όνομα του Μπρόνι βρισκόταν στα mock drafts για την τάξη του 2024, όμως τις τελευταίες μέρες αυτό απουσιάζει. Και με αιτία. Ο μεγάλος γιος του «Βασιλιά» αποφάσισε να μην δηλώσει συμμετοχή στην διαδικασία του ερχόμενου καλοκαιριού, αλλά η μετάβαση στο ΝΒΑ να πάρει παράταση για έναν χρόνο, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του στο NBA Dtaft του 2025.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί και φυσιολογική. Το περασμένο καλοκαίρι αντιμετώπισε πρόβλημα με την καρδιά του, το οποίο έβαλε σε κίνδυνο όχι μόνο την καριέρα, αλλά και στη ζωή του. Αφού διέφυγε τον κίνδυνο και πάτησε παρκέ λίγο μετά το ξεκίνημα της σεζόν, οι εμφανίσεις του είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα και δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο.

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί του ότι δεν κατάφερε να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο της σεζόν. Στα 19 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί φέτος μετράει 5,5 πόντους, 2,8 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ αλλά και 37% στα σουτ εντός πεδιάς, χωρίς να καταφέρει να γίνει παράγοντας στο παιχνίδι των Trojans.

Κάπως έτσι θα μείνει για ακόμα μια σεζόν στο Κολέγιο, ανεβάζοντας παράλληλα και την χρηματιστηριακή του αξία στο NIL (ο μακράν του δεύτερου πιο.... πλούσιος αθλητής στo NCAA γενικότερα, μέσα από συμφωνίες με χορηγούς), ενώ ταυτόχρονα θα προετοιμαστεί καλύτερα για να μπει στο ΝΒΑ, μέσα από την τάξη του 2025, εκεί όπου δεσπόζει το παιδί-θαύμα του αμερικανικού μπάσκετ, Κούπερ Φλαγκ, τον οποίο οι ειδικοί ήδη φέρνουν στο νο.1 της διαδικασίας.