Πρεμιέρα χωρίς τον Μπρόνι Τζέιμς για το USC - Ο γιος του ΛεΜπρόν μετά την καρδιακή ανακοπή προσπαθεί να επανέλθει στη δράση (vid)

Πρεμιέρα χωρίς τον Μπρόνι Τζέιμς για το USC - Ο γιος του ΛεΜπρόν μετά την καρδιακή ανακοπή προσπαθεί να επανέλθει στη δράση (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:42 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 07.11.2023

Δεν υπάρχει επίσημο χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Οι ιατροί όμως, έχουν εξηγήσει στον γιο του ΛεΜπρόν Τζέιμς, Μπρόνι, πως μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη το καλοκαίρι, πρόκειται να επιστρέψει δυναμικά στο μπάσκετ. Απλώς το Κολέγιο του, το Σάουθερν Καλιφόρνια, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα χωρίς τον 18χρονο πρωτοετή σταρ.

Στις 24 Ιουλίου ο πρωτότοκος γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς κατά τη διάρκεια προπόνησης με το Πανεπιστήμιο Σάουθερν Καλιφόρνια κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, οι γιατροί τον φρόντισαν, η ζωή του απέφυγε τον κίνδυνο, αλλά ο 18χρονος και η οικογένειά του βίωσαν τον τρόμο της θνητότητας

Ο Μπρόνι πλέον, βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση και αυτό γιατί σκοπεύει να επιστρέψει στα παρκέ και να αγωνιστεί στην πρώτη του χρονιά στο Κολεγιακό πρωτάθλημα. Βέβαια, η αγωνιστική δράση ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης (7/11), αλλά ακόμα ο νεαρός αθλητής δεν είναι έτοιμος να μπει σε εντατικές προπονήσεις και αγωνιστικό ρυθμό. 

H ομάδα του όμως, νίκησε με 82-69 το Κάνσας Στέιτ χωρίς αυτόν, ενώ οι γιατροί του έχουν εξηγήσει πως υπολογίζουν πως κατά τη διάρκεια της σεζόν θα είναι σε θέση να φορέσει τη φανέλα των Trojans και να πρωταγωνιστήσει στο Κολεγιακό πρωτάθλημα. Απλώς προς το παρόν χρειάζεται ο χρόνος να... γιατρέψει εντελώς το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. 

Έχει αντιληφθεί και ο ίδιος πως θα είναι μία δύσκολη διαδικασία και μπορεί αρχικά να είχε σκεφτεί πως ενδεχομένως να προλάβαινε την πρεμιέρα, αλλά αυτός ήταν ένας στόχος που είχε στο νεανικό του μυαλό και όχι μία ρεαλιστική προσέγγιση. Πάντως, το USC έχει δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα και αν ο Μπρόνι επιστρέψει έστω στις αρχές του 2024 τότε που τα παιχνίδια αρχίζουν και... σοβαρεύουν, ως σύνολο θα προσπαθήσει το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας να πρωταγωνιστήσει και γιατί όχι να φθάσει μέχρι την τελική φάση του πρωταθλήματος.