Μπρόνι Τζέιμς: «Ζαλίζει» το ποσό που θα κερδίσει ο γιος του ΛεΜπρόν στην πρώτη του σεζόν στο NCAA

Μπρόνι Τζέιμς

Μπρόνι Τζέιμς: «Ζαλίζει» το ποσό που θα κερδίσει ο γιος του ΛεΜπρόν στην πρώτη του σεζόν στο NCAA

Χρήστος Τσάλτας 19:23 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:25 - 07.05.2023

Ο Μπρόνι Τζέιμς επέλεξε το κολέγιο του South Carolina για να αγωνιστεί στο NCAA, σε μια εξέλιξη που αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στο NCAA γενικότερα, με έναν πραγματικό σταρ εντός και εκτός παρκέ.

Η απόφαση του Μπρόνι Τζέιμς για το Κολέγιο στο οποίο θα επέλεγε να αγωνιστεί στην πορεία του στο NCAA ήταν κομβικής σημασίας για όλο το πρωτάθλημα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο μεγαλύτερος -ηλικιακά- γιος του Λεμπρόν Τζέιμς είχε τρεις επιλογές για να κάνει το επόμενο μπασκετικό του βήμα, λίγο πριν βρεθεί στο ΝΒΑ.

Νότια Καλιφόρνια, Όρεγκον και Οχάιο Στέιτ ήταν οι τρεις επιλογές του Μπρόνι, ο οποίος τα ξημερώματα της 7ης Μαϊου αποφάσισε: Η Νότια Καλιφόρνια είναι το μέρος που θα βρίσκεται τους επόμενους μήνες.

Ο γιος του ΛεΜπρόν επέλεξε το... γειτονικό Κολέγιο της Νότιας Καλιφόρνιας
NBA

08:38 - 07.05.2023

Ο γιος του ΛεΜπρόν επέλεξε το... γειτονικό Κολέγιο της Νότιας Καλιφόρνιας

Ο Μπρόνι Τζέιμς τη νέα σεζόν θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο USC, ένα κορυφαίο πανεπιστημιακό πρόγραμμα με παράδοση στο μπάσκετ και σε απόσταση δέκα λεπτών με τα πόδια από το γήπεδο των Λέικερς.

Οι Trojans κατάφεραν να κερδίσουν τον ανταγωνισμό και έπεισαν τον γιο του «βασιλιά» να ακολουθήσει το πρόγραμμά τους και να πάει εκεί το... ταλέντο του. Σε μια εξέλιξη που έκανε πολύ περήφανο τον πατέρα του. «Είναι ο πρώτος της οικογένειας που θα αγωνιστεί στο NCAA και είμαι πραγματικά πολύ περήφανος που θα κάνει αυτό το βήμα στη Νότια Καλιφόρνια», ήταν τα λόγια του ΛεΜπρόν μετά τη νίκη στο Game 3 των πλέι οφ κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Ο Μπρόνι θα μπει ως freshman (πρωτοετής) στο NCAA αλλά η λάμψη που κουβαλάει ήδη κάνει... θόρυβο. Ενδεικτικές άλλωστε είναι και οι συμφωνίες με χορηγούς που έχει κάνει ήδη από την παραμονή του στο High School του Sierra Canyon. Και όχι με εταιρείες της... σειράς, αλλά με την Beats by Dre, την Nike και το Fast and the Furious.

Το ιστορικό «μηδέν» του ΛεΜπρόν - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs
NBA

07:09 - 07.05.2023

Το ιστορικό «μηδέν» του ΛεΜπρόν - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει παίξει 17 χρονιές στα play offs με τρεις διαφορετικές ομάδες, αλλά τώρα ήταν η πρώτη φορά για ένα... παράδοξο ρεκόρ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου δεν πήρε ούτε μία προσπάθεια στην επίθεση: 0/0 και αυτό δεν έχει ξαναγίνει!

Οι χορηγίες αυτές τον κατατάσσουν στην κορυφή της λίστας των πιο αθλητών Γυμνασίου-Κολεγίου με την μεγαλύτερη εκμετάλλευση του ονόματος και της εικόνας τους (NIL). Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 5,9 εκατ. δολάρια, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι followers του Μπρόνι σε Instagram και Tik Tok.

Στο Instagram μετράει 7,1 εκατ. ακόλουθους και κάθε ανάρτησή του αποφέρει 77 χιλιάδες δολάρια. Εξίσου υψηλά είναι και τα νούμερα στο Tik Tok, όπου αριθμεί 5,7 εκατ. συνολικά. Αυτό σημαίνει πως πάνω από 12 εκατ. ακόλουθεί στα social media μπορούν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την NIL αξία του Μπρόνι, με τους followers να αυξάνονται με γεωμετρική ακρίβεια.

Συν τοις άλλοις, πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως ο Μπρόνι επέλεξε ένα Κολέγιο το οποίο βρίσκεται κοντά στο Λος Άντζελες, κάτι που σημαίνει πως θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει πρόσβαση και σε επικείμενες συμφωνίες του πατέρα του, κάτι που μπορεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο και την δική του αξία στο άμεσο μέλλον.

Ένας πραγματικός σταρ με την μεγαλύτερη NIL αξία σε όλη την Αμερική (δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο μικρότερος αδερφός του, Μπράις Τζέιμς με 1,2 εκατ. αξία NIL) αναμένεται να βρεθεί στο NCAA τη νέα σεζόν για να δώσει ακόμα περισσότερη λάμψη και να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Σε μια σεζόν που αναμένεται... χρυσή, όσον αφορά τα χορηγικά deals και τις συμφωνίες ενόψει της μεταπήδησής του στο ΝΒΑ, η οποία πλησιάζει...