Ο γιος του ΛεΜπρόν επέλεξε το... γειτονικό Κολέγιο της Νότιας Καλιφόρνιας

Μπρόνι Τζέιμς

i

© photo by Icon Sportswire / Getty Images / Ideal Images

Ο γιος του ΛεΜπρόν επέλεξε το... γειτονικό Κολέγιο της Νότιας Καλιφόρνιας

Γιώργος Γαβριλάκης 08:38 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:46 - 07.05.2023

Ο Μπρόνι Τζέιμς τη νέα σεζόν θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο USC, ένα κορυφαίο πανεπιστημιακό πρόγραμμα με παράδοση στο μπάσκετ και σε απόσταση δέκα λεπτών με τα πόδια από το γήπεδο των Λέικερς.

Είχε πολλές επιλογές και πολλές προτάσεις. Τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά προγράμματα είχαν προσεγγίσει τον Μπρόνι Τζέιμς, όχι μόνο επειδή είναι γιος του ΛεΜπρόν, αλλά και γιατί έχει άρτιες ικανότητες στο μπάσκετ. Δεν έχει κάνει βέβαια τον... πάταγο που είχε προκαλέσει ο πατέρας του από τα γυμνασιακά του χρόνια -σε καμία περίπτωση- ωστόσο έχει δείξει πως διαθέτει την προοπτική να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. 

Αυτό θέλει και το περιμένει με ανυπομονησία ο ΛεΜπρόν, ο οποίος στα 38 του συνεχίζει να πρωταγωνιστεί κι αν ο μεγάλος του γιος διακριθεί αμέσως στο Κολεγιακό πρωτάθλημα και βρεθεί σύντομα στον «μαγικό πλανήτη» τότε έχουμε δύο μοναδικές καταστάσεις: α) Πατέρας και γιος να παίξουν αντίπαλοι σε αγώνα του ΝΒΑ και β) Πατέρας και γιος να παίξουν ως συμπαίκτες στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Για φανταστείτε... 

Το ιστορικό «μηδέν» του ΛεΜπρόν - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs
NBA

07:09 - 07.05.2023

Το ιστορικό «μηδέν» του ΛεΜπρόν - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει παίξει 17 χρονιές στα play offs με τρεις διαφορετικές ομάδες, αλλά τώρα ήταν η πρώτη φορά για ένα... παράδοξο ρεκόρ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου δεν πήρε ούτε μία προσπάθεια στην επίθεση: 0/0 και αυτό δεν έχει ξαναγίνει!

Η πορεία του 18χρονου Μπρόνι προς το ΝΒΑ περνάει μέσα από το University of Southern California. Αυτό επέλεξε, εκεί θα σπουδάσει και εκεί θα παίζει μπάσκετ από τη νέα σεζόν. Άρα δεν θα χρειαστεί να μετακομίσει καν. Οι πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις του USC, δηλαδή του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, βρίσκονται δέκα λεπτά (κυριολεκτικά) με τα πόδια από την Crypto Arena, την έδρα των Λέικερς και τον εργασιακό χώρο του πατέρα του. 

Με το συγκεκριμένο Κολέγιο έχουν εμφανιστεί σταρ του ΝΒΑ, όπως ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν των Σικάγο Μπουλς και ο υπεραλαντούχος φόργουορντ των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Ίβαν Μόμπλεϊ. Η λίστα είναι μακρά και περιλαμβάνει τους Νίκολα Βούτσεβιτς (επίσης των Μπουλς), τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ των Χιούστον Ρόκετς, αλλά και παλαιότερους. Όπως ο Νικ Γιανγκ, ο OJ Mέιο, ακόμα παλαιότερους όπως ο Χάρολντ Μάινερ

O ΛεΜπρόν πάντως, αυτό που είχε να πει όταν τον ρώτησαν για την επιλογή του γιού του είπε πως «το μόνο σίγουρο είναι ότι το USC πήρε ένα σπουδαίο παιδί». Για να καταλήξει πως «θα ήθελα να του δώσω συγχαρητήρια στον Μπρόνι. Είναι πολύ σπουδαίο, κάνει όλη την οικογένεια περήφανη». Ο ίδιος δεν πήγε Κολέγιο, πέρασε από το highschool στο ΝΒΑ και εξήγησε πως «είναι ο πρώτος στην οικογένεια που πάει στο Πανεπιστήμιο. Ούτε εγώ, ούτε οι παππούδες ούτε οι γιαγιάδες του δεν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε μία τέτοια κατάσταση. Είναι μία από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου».