Η καταιγίδα Λέικερς έπληξε τους Ουόριορς στο Λ.Α. (vid)

Όστιν Ριβς, ΝτιΆντζελο Ράσελ

i

© photo by Ronald Martinez / Getty Images / Ideal Images

Η καταιγίδα Λέικερς έπληξε τους Ουόριορς στο Λ.Α. (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:24 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 07.05.2023

Οι Λέικερς διέλυσαν με τριάντα πόντους διαφορά (127-97) τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο Λ.Α. και πήραν προβάδισμα με 2-1. Ο Άντονι Ντέιβις επέστρεψε δυναμικά (25 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και με πολλαπλές απειλές οι Λιμνάνθρωποι κατέστρεψαν το καλό ξεκίνημα των Πολεμιστών.

Μετά το πρώτο παιχνίδι αποθεώθηκε, αλλά στο δεύτερο εξαφανίστηκε. Ο Άντονι Ντέιβις μία ενθουσιάζει και μία απογοητεύει. Το πάει… εναλλάξ. Τώρα ήταν η σειρά μία σπουδαίας εμφάνισης. Τελείωσε το ματς ως πρώτος σκόρερ (25 πόντοι), ως κορυφαίος ριμπάουντερ (13), ενώ είχε 4 κλεψίματα και 4 τάπες. Αυτός πρωταγωνίστησε στην καταιγιστική νίκη των Λέικερς επί των Ουόριορς με 127-97 στο τρίτο παιχνίδι των ημιτελικών της Δύσης. 

Σε αυτό δηλαδή που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (7/5) στην Crypto Arena και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Λ.Α. με 2-1. Πλέον χρειάζεται άλλες δύο νίκες για να προκριθεί στους τελικούς της περιφέρειας. 

Αυτή τη φορά πάντως, οι Λιμνάνθρωποι έθεσαν πολλαπλούς προβληματισμούς στην πρωταθλήτρια ομάδα από το Γκόλντεν Στέιτ. Διότι, ο Άντονι Ντέιβις ήταν η μία… πηγή. Υπήρξαν ωστόσο κι άλλες. Ο ΝτιΆντζελο Ράσελ για παράδειγμα, ξεκίνησε ορμητικά και ήταν ο άνθρωπος που περιόρισε την κυριαρχία των Πολεμιστών στα πρώτα δώδεκα λεπτά του παιχνιδιού. Έβαλε τους πρώτους 11 πόντους της ομάδας του στην πρώτη περίοδο. Τη μόνη που… χάθηκε από τον ελεγχό τους (και ολοκληρώθηκε με σκορ 30-23  υπέρ των Ουόριορς). Από εκεί και πέρα άρχισε να παίρνει βοήθειες και μαζί με αυτές ήρθε και ο απόλυτος έλεγχος του παιχνιδιού. 

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έβαλε… πλάτη, ο Ντέιβις συνέχισε να σκοράρει με συνέπεια, να φθείρει την αντίπαλη άμυνα με φάουλ και γενικά να αποτελεί αναμφισβήτητη δύναμη κοντά στο καλάθι. 

Στη δεύτερη περίοδο δόθηκε το σύνθημα, καλύφθηκε μονομιάς το χαμένο έδαφος και μάλιστα δημιουργήθηκε και μία από σταση: 59-48. Από νωρίς το Γκόλντεν Στέιτ κατάλαβε πως θα πρέπει να συγκεντρωθεί για το επόμενο παιχνίδι. Διότι η διαφορά όλο και μεγάλωνε, ξεπέρασε γρήγορα τους 20 πόντους και στα τελευταία 8’30’’ ο κόουτς Στιβ Κερ είχε στο παρκέ τους αναπληρωματικούς. Η λευκή πετσέτα είχε πεταχτεί, ο Στέφεν Κάρι κάτι ήταν ο μόνος που έβαλε πάνω από 20 πόντους (είχε 23), ενώ ο Άντριου Ουίγκινς σταμάτησε στους 16 και ο Κλέι Τόμπσον είχε έναν λιγότερο από τον Καναδό. 

Την ίδια ώρα που στην επιβλητική παρουσία του Ντέιβις (και στις δύο μεριές του παρκέ), ο ΛεΜπρόν πρόσθετε 21 πόντους, ο ΝτιΆντζελο Ράσελ 18, ενώ ο Ντένις Σρέντερ από τον πάγκο έδωσε 15 πόντους και ο Λόνι Ουόκερ 12. 

Η σειρά παραμένει στο Λ.Α. Για το Game 4 που είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Τρίτης (9/5, 05:00) και εκεί υπάρχουν δύο πιθανότητες: Είτε οι Λέικερς θα πάρουν το μεγάλο βήμα, είτε οι Ουόριορς θα ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας.