Οι αναλυτές «χτύπησαν» ξανά: Δίνουν μόλις 11% πιθανότητες στους Χιτ για κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Τζίμι Μπάτλερ

Οι αναλυτές «χτύπησαν» ξανά: Δίνουν μόλις 11% πιθανότητες στους Χιτ για κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Χρήστος Τσάλτας 08:36 - 31.05.2023

Μετά την μεγάλη... επιτυχία στη σειρά των τελικών της Ανατολής κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς, οι αναλυτές του ΝΒΑ «χτύπησαν» για μια ακόμα φορά, βλέποντας ως ξεκάθαρο φαβορί για το δαχτυλίδι τους Ντένβερ Νάγκετς.

Ντένβερ Νάγκετς εναντίον Μαϊάμι Χιτ στη σειρά των τελικών του ΝΒΑ, με τις δύο ομάδες να παλεύουν για τον τίτλο. Αμφότερες θα τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε σειρά τίτλου, με τους Χιτ να έχουν εμπειρία πρωταθλητισμού, καθώς ο βασικός κορμός τους έχει παίξει σε τελικούς το 2020 στη «φούσκα» του Ορλάντο, την ώρα που οι Νάγκετς θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά.

Οι Χιτ κατάφεραν να φτάσουν στους τελικούς από τον δύσκολο δρόμο και κόντρα στα προγνωστικά. Είναι χαρακτηριστικό πως έριξαν στο καναβάτσο τους Μιλγουόκι Μπακς, τους Νιου Γιορκ Νικς και τους Μπόστον Σέλτικς, όλους με μειονέκτημα έδρας. Και στις τρεις σειρές μάλιστα απουσίαζαν δύο πολύ σημαντικά «όπλα», ο Τάιλερ Χίρο και ο Βίκτορ Ολαντίπο.

Η... τρελή πορεία των Χιτ, ο MVP Μπάτλερ και το πρόγραμμα των τελικών κόντρα στους Νάγκετς
NBA

06:46 - 30.05.2023

Η... τρελή πορεία των Χιτ, ο MVP Μπάτλερ και το πρόγραμμα των τελικών κόντρα στους Νάγκετς

Οι Μαϊάμι Χιτ, το Νο 8 της Ανατολής που τερμάτησαν δέκατοι στην περιφέρεια και εμφανίστηκαν στην post season μέσω του play in tournament, είναι στον τελικό. Απέκλεισαν τους Μπακς του Αντετοκούνμπο, τους Σίξερς και τώρα τους Σέλτικς - Οι Νάγκετς τους περιμένουν τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/6, 03.00) στο Ντένβερ.

Παρά την εντυπωσιακή πορεία, που ξεκίνησε από το Play-In τουρνουά, οι ειδικοί δεν δείχνουν να... συγκινούνται. Και μετά την τεράστια «επιτυχία» του 97-3, όσον αφορά τις πιθανότητες πρόκρισης στη σειρά με τους Σέλτικς, ήρθε ακόμα ένα χτύπημα.

Ενόψει των τελικών του ΝΒΑ οι αναλυτές του ΝΒΑ έδωσαν 89% πιθανότητες στους Ντένβερ Νάγκετς και μόλις 11% στους Μαϊάμι Χιτ. Ποσοστά που δεν αποκλείεται να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της σειράς και ανάλογα με τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων.