To NBA θέσπισε νέο κανονισμό που δεν θα επιτρέπει οι παίκτες να... κοροϊδεύουν τους διαιτητές (vids)
i

printscreen

To NBA θέσπισε νέο κανονισμό που δεν θα επιτρέπει οι παίκτες να... κοροϊδεύουν τους διαιτητές (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:50 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:54 - 22.09.2023

Πλέον, το λεγόμενο flopping (δηλαδή, η πρόθεση παικτών να εκμαιεύσουν φάουλ που δεν έγινε) θα τιμωρείται ακόμα και μετά τον αγώνα. Σε αυτή την περίπτωση οι παίκτες του ΝΒΑ που μπαίνουν σε αυτή τη λογική θα πληρώνουν πρόστιμο ύψους 2.000 δολαρίων.

Το πρώτο πράγμα που θέλει να περιορίσει το ΝΒΑ στους αγώνες του είναι η αδικαιολόγητη απουσία των σούπερ σταρ και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει θεσπίσει και έχει ενεργοποιήσει νέους κανόνες και συγκεκριμένους κανονισμούς. Το δεύτερο πράγμα που άμεσα θέλει να λύσει είναι το... flopping. Δηλαδή, τη διάθεση των παικτών να προσποιηθούν ένα χτύπημα και να κατευθύνουν με τον τρόπο τους τούς διαιτητές προς μία λάθος απόφαση. 

Υπάρχουν αρκετοί αστέρες της λίγκας που ειδικεύονται στον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Το έχουν κάνει όλοι, μέχρι και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο MVP Τζόελ Εμπίντ, ενώ υπάρχουν και μετρ του είδους όπως ο Τζέιμς Χάρντεν ή ο Μάρκους Σμαρτ, ο οποίος έχει προσφέρει πολλές θεατρικές στιγμές ως παίκτης των Σέλτικς και τη νέα σεζόν θα πρωταγωνιστεί στο σενάριο των Μέμφις Γκρίζλις. 

Πλέον, όποιος προσπαθήσει να κοροϊδέψει τους διαιτητές πέραν από τις άμεσες συνέπειες στις περιπτώσεις που εντοπιστεί η παράβαση (και κατ' επέκταση χρεωθεί η τεχνική ποινή βάσει κανονισμών) θα υπάρξει... ειδικό δικαστήριο μετά το τέλος του αγώνα. Αν δηλαδή, ο παίκτης κάνει flopping και δεν καταλογιστεί, τότε εάν εντοπιστεί μετά τον αγώνα, δεν θα μπορεί φυσικά να επηρεαστεί αυτός (ο αγώνας), αλλά θα επιβαρυνθεί ο παραβάτης με πρόστιμο. Και αυτό το πρόστιμο θα είναι ύψους 2.000 δολαρίων. 

Το Πόρτλαντ ίσως ανταλλάξει πρώτα τον Νούρκιτς και μετά τον Λίλαρντ - Ετοιμάζουν πρόταση στους Σανς (vids)
NBA

09:46 - 22.09.2023

Το Πόρτλαντ ίσως ανταλλάξει πρώτα τον Νούρκιτς και μετά τον Λίλαρντ - Ετοιμάζουν πρόταση στους Σανς (vids)

Ταυτόχρονα με τις συζητήσεις (που κλείνουν και ανοίγουν) για την ανταλλαγή του Ντέιμιαν Λίλαρντ, οι Μπλέιζερς προσανατολίζονται σε μία συγκεκριμένη πρόταση: Να δώσουν τον Γιουσούφ Νούρκιτς στους Φοίνιξ Σανς για τον ΝτιΑντρέ Έιτον.

«Κάνουμε ήδη καλή δουλειά για να μην σφυρίζουμε αυτές τις ενέργειες, αλλά θέλουμε να προσθέσουμε ένα άλλο επίπεδο για να απαλλαγούμε εντελώς από αυτές», είπε ο Μόντι ΜακΚούτσεν, ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος ανάπτυξης και εκπαίδευσης διαιτητών που έχει ορίσει το ΝΒΑ. 

Tags: