Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Ένας GM του ΝΒΑ κάποτε μου ζήτησε να περάσω από συνέντευξη και δεν κατάλαβα τι εννοούσε...» (vid)

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

i

©Intime

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Ένας GM του ΝΒΑ κάποτε μου ζήτησε να περάσω από συνέντευξη και δεν κατάλαβα τι εννοούσε...» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:12 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:18 - 22.09.2023

Όταν στο ΝΒΑ ζήτησαν από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να περάσει από συνέντευξη, δεν κατάλαβε ότι τον ήθελαν για προπονητή. Νόμιζε ότι έπρεπε να μιλήσει στους δημοσιογράφους και ο 63χρονος κόουτς της Παρτιζάν και 9 φορές τροπαιούχος της Euroleague αποκάλυψε την ιστορία στο σέρβικο τηλεοπτικό δίκτυο Arena Sport TV.

Είναι ανθρωπίνως αδύνατο ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, δηλαδή ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς των εννέα κατακτήσεων της Euroleague, να μην απασχόλησε ποτέ τις ομάδες του ΝΒΑ

Ο ίδιος αποκάλυψε πως «δεν μου έγινε ποτέ συγκεκριμένη προσφορά από το αμερικάνικο πρωτάθλημα», αλλά η αλήθεια είναι πως μάλλον θα του γινόταν, αλλά ο ίδιος δεν το... κατάλαβε. «Κάποια στιγμή...», αφηγήθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Teme do Arena» που φιλοξενήθηκε από τον σέρβικο τηλεοπτικό σταθμό Arena Sport TV (που μεταδίδεται στη Βοσνία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, τη Σλοβενία και τη Βόρεια Μακεδονία), «ένας general manager του ΝΒΑ μου ζήτησε να περάσω από συνέντευξη. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε. Εγώ ήξερα ότι συνέντευξη παίρνουν οι δημοσιογράφοι» και φυσικά η επικοινωνία τους δεν κατέληξε σε συνάντηση για να μιλήσουν με σκοπό τη συνεργασία. Ίσως βέβαια ο «Ζοτς» να μην... καιγόταν για τη θέση εργασίας στις ΗΠΑ. 

Πάντως, το 2012, δηλαδή πριν ένδεκα χρόνια βρέθηκε «για 40 μέρες με τους Ντιτρόιτ Πίστονς», όπως θύμισε. «Παρακολούθησα το πρόγραμμά τους, τον τρόπο που δουλεύουν και τις προπονήσεις τους. Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο», είπε και παραδέχθηκε πως «έχω αντιγράψει αρκετά πράγματα από τον τρόπο που δουλεύουν εκεί. Όπως και αυτοί έχουν κάνει το ίδιο μελετώντας το ευρωπαϊκό μπάσκετ». 

Πάνω από 3,6 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν τα παιχνίδια της Λιθουανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο
FIBA WORLD CUP

11:47 - 22.09.2023

Πάνω από 3,6 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν τα παιχνίδια της Λιθουανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Ομοσπονδία της Λιθουανίας ενημέρωσε για τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης των αγώνων της εθνικής ομάδας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο. Συνολικά οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν τους αγώνες ξεπέρασαν το 3,6 εκατομμύρια, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό (618.870) καθηλώθηκαν στο σπουδαίο ματς που κατέληξε στην νίκη κόντρα στην Team USA.

Ένα από τα στοιχεία που είδε να πράττουν οι Αμερικάνοι και το καθιέρωσε στις ευρωπαϊκές του ομάδες ήταν και το σύστημα, αλλά κυρίως το οράριο της προπόνησης: «Εκεί είδα πως προπονούνται το πρωί. Από τις 11 μέχρι τη μία το μεσημέρι. Τότε σκεφτόμουν "μα γιατί προπονούνται τέτοια ώρα", αλλά τελικά κατάλαβα ότι... βολεύει. Και τους παίκτες, αλλά και εμάς τους προπονητές».