Το Πόρτλαντ ίσως ανταλλάξει πρώτα τον Νούρκιτς και μετά τον Λίλαρντ - Ετοιμάζουν πρόταση στους Σανς (vids)

Το Πόρτλαντ ίσως ανταλλάξει πρώτα τον Νούρκιτς και μετά τον Λίλαρντ - Ετοιμάζουν πρόταση στους Σανς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:46 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 22.09.2023

Ταυτόχρονα με τις συζητήσεις (που κλείνουν και ανοίγουν) για την ανταλλαγή του Ντέιμιαν Λίλαρντ, οι Μπλέιζερς προσανατολίζονται σε μία συγκεκριμένη πρόταση: Να δώσουν τον Γιουσούφ Νούρκιτς στους Φοίνιξ Σανς για τον ΝτιΑντρέ Έιτον.

Στο Πόρτλαντ τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την ανταλλαγή του Ντέιμιαν Λίλαρντ. Υποτίθεται πως με τους Μαϊάμι Χιτ υπάρχει... απόσταση στις συζητήσεις, αλλά οι Μπλέιζερς θέλουν από τώρα -και κυρίως πριν το training camp- να έχουν έρθει σε μία συμφωνία, είτε στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι οι Xιτ, είτε οι Σικάγο Μπουλς, είτε όποιος είναι διαθέσιμος να καλύψει τις ανάγκες τους. 

Μάλιστα, έχουν ήδη επαναφέρει στο μυαλό τους συγκεκριμένες εικόνες από το μέλλον χωρίς τον 33χρονο σούπερ σταρ της ομάδας στη σύνθετη, αλλά δίχως και τον Γιουσούφ Νούρκιτς. Ο 29χρονος Βόσνιος σέντερ βρίσκεται στην ομάδα από το 2017, αλλά οι Μπλέιζερς οργανώνοντας την επόμενη μέρα τους έχουν αποφασίσει πως στο πλευρό των πολλών νεαρών γκαρντ και φόργουορντ που διαθέτουν (Άνφερνι Σίμονς, Σκουτ Χέντερσον, Σκάεντον Σαρπ) θα ήταν προτιμότερος ένας κλασσικός σέντερ σαν τον ΝτιΑντρέ Έιτον

Κι όταν σκέφτηκαν τον Μπαχαμέζο σέντερ, αμέσως θέλησαν να πάρουν μία ατμόσφαιρα για την συνθήκη που επικρατεί στο Φοίνιξ γι' αυτόν. Άλλωστε, οι φήμες που τον θέτουν υπό καθεστώς ανταλλαγής από τους Σανς είχαν προκύψει από την εποχή που προπονητής τους ήταν ο Μόντι Ουίλιαμς (νυν των Πίστονς) και ναι μεν έχουν κοπάσει, αλλά δεν έχουν εξαφανιστεί εντελώς. 

Μάλιστα, οι Ήλιοι που πλέον καθορίζονται από την κοινή παρουσία των Κέβιν Ντουράντ, Ντέβιν Μπούκερ και Μπράντλεϊ Μπιλ, σκέφτονται πως ίσως το παιχνίδι του Έιτον, που είναι παραγωγικό, δεν ταιριάζει τόσο πολύ με το νέο προφίλ τους. Και πως ένας πιο δημιουργικός ψηλός, σαν τον Νούρκιτς δηλαδή, που πασάρει με μεγαλύτερη άνεση και σκέφτεται περισσότερο την συμμετοχή στο παιχνίδι παρά το... τελείωμα των φάσεων, θα ήταν ιδανική περίπτωση γι' αυτούς. 

O Μπάντι Χιλντ είναι το... ελιξίριο των Μπακς - Οι Πέισερς τον ανταλλάσσουν και υπάρχει ανταγωνισμός
NBA

08:36 - 22.09.2023

O Μπάντι Χιλντ είναι το... ελιξίριο των Μπακς - Οι Πέισερς τον ανταλλάσσουν και υπάρχει ανταγωνισμός

Οι Μιλγουόκι Μπακς προσπαθούν από τώρα να δείξουν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο πως το βλέμμα τους είναι στην κορυφή και γι' αυτό προσπαθούν να βρουν τη συνταγή ώστε να αποκτήσουν από τους Ιντιάνα Πέισερς τον Μπάντι Χιλντ. Βέβαια, για τον 30χρονο σουτέρ ενδιαφέρονται έντονα οι Μάβερικς, οι Σίξερς, αλλά και οι Λέικερς.

Κάπως έτσι εμφανίζεται η πιθανότητα ο Νούρκιτς να γίνει ανταλλαγή πριν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, με τον οποίο είχαν μία αποτελεσματική συνεργασία, αλλά χωρίς αυτόν το πιθανότερο είναι πως δεν θα μπορεί στο Πόρτλαντ να είναι το ίδιο καλός και αποτελεσματικός με τη νέο αγωνιστικό προφίλ που αναγκαστικά θα εγκατασταθεί εκεί.