H... σιωπή του Τζέιλεν Μπράουν για την κόντρα Ουίλιαμς-Μπάτλερ είπε τα πάντα για τους Σέλτικς (vid)

Μπάτλερ - Ουίλιαμς

H... σιωπή του Τζέιλεν Μπράουν για την κόντρα Ουίλιαμς-Μπάτλερ είπε τα πάντα για τους Σέλτικς (vid)

Χρήστος Τσάλτας 16:42 - 20.05.2023

Ο Γκραντ Ουίλιαμς προκάλεσε τον Τζίμι Μπάτλερ κατά τη διάρκεια του Game 2, με τον ηγέτη των Μαϊάμι Χιτ να «απαντάει» με κυριαρχική παρουσία, οδηγώντας την ομάδα του στο 2-0 στη σειρά των τελικών της Ανατολής.

Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη σημασία. Από τη μία οι Μαϊάμι Χιτ είχαν κάνει break στο Game 1 και είχαν πάρει τον αέρα των αντιπάλων τους, από την άλλη οι Μπόστον Σέλτικς αναζητούσαν μια αντίδραση για να μπορέσουν να φέρουν τη σειρά στην ισορροπία, λίγο πριν μεταφερθούν στην South Beach για τα 2 επόμενα παιχνίδια της σειράς.

Στην αναμέτρηση του TD Garden κι ενώ οι «Κέλτες» βρίσκονταν σε θέση οδηγού, ο Γκραντ Ουίλιαμς έκανε μια κίνηση που έμελλε να αλλάξει όλη την ισορροπία της αναμέτρησης. Διότι από εκείνο το σημείο άλλαξε εντελώς η ψυχολογία και η ισορροπία της αναμέτρησης.

Ο Ουίλιαμς προσπάθησε να προκαλέσει τον Τζίμι Μπάτλερ με λίγο trash talking και λίγη παραπάνω ένταση στον τρόπο της φωνής του. Θέλησε να βγάλει τον Jimmy Buckets εκτός κλίματος και εκτός ρυθμού πριν από τα κρίσιμα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο Μπάτλερ όμως δεν «λύγισε». Αντιθέτως, πήρε ακόμα περισσότερη ενέργεια από εκείνη την κίνηση.

O Γκραντ Ουίλιαμς το μετάνιωσε που εκνεύρισε τον Μπάτλερ, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά (vid)
NBA

08:45 - 20.05.2023

O Γκραντ Ουίλιαμς το μετάνιωσε που εκνεύρισε τον Μπάτλερ, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά (vid)

Τόλμησε να προκαλέσει (δις) τον Τζίμι Μπάτλερ και τελικά οι Σέλτικς το πλήρωσαν ακριβά με τη δεύτερη εντός έδρας ήττα τους. Οι Μαϊάμι Χιτ δεν αστειεύονται και όταν ο Γκραντ Ουίλιαμς παραφέρθηκε η απάντηση που πήρε ήταν καταδικαστική για την ομάδα του.

Στην οικονομία του αγώνα η ενέργεια αυτή αποδείχθηκε ευεργετική για τους Χιτ. «Αφυπνίστηκαν», είδαν τον Μπάτλερ να ανεβάζει τον ρυθμό του και στο τέλος να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη. Κάτι που ουδείς περίμενε στο στρατόπεδο των Σέλτικς.

Όπως ήταν προφανές, το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό στην ομάδα του Τζόε Μαζούλα, που πλέον βρίσκεται πίσω με 2-0 στη σειρά των τελικών της Ανατολής. Μια (μη) απάντηση του Τζέιλεν Μπράουν μάλιστα ήρθε να δείξει την κατάσταση εντός των τειχών.

O Mπάτλερ το έκανε ξανά! Ανατροπή και νέα νίκη για τους Χιτ στη Βοστώνη (vids)
NBA

06:35 - 20.05.2023

O Mπάτλερ το έκανε ξανά! Ανατροπή και νέα νίκη για τους Χιτ στη Βοστώνη (vids)

Ο ηγέτης Τζίμι Μπάτλερ έδειξε τον δρόμο και τον τρόπο, οι Μαϊάμι Χιτ επέστρεψαν από το -12 της τελευταίας περιόδου και νίκησαν ξανά στη Βοστώνη: 111-105. Οι Μπαμ Αντεμπάγιο και Καλέμπ Μάρτιν ήταν ασταμάτητοι, οι Φλόγες έκαναν το 2-0 και επιστρέφουν στη βάση τους με άνεση κινήσεων.

Σε ερώτηση για το αν ο Γκραντ Ουίλιαμς έκανε λάθος να προκαλέσει τον Μπάτλερ σε εκείνο το σημείο του αγώνα, ο JB είπε δύο λέξεις μόνο. «Επόμενη ερώτηση». Επί της ουσίας δεν απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου, όμως η στάση του σώματος και η αμηχανία μέχρι να μιλήσει ήταν ξεκάθαρα στις κινήσεις του.